Vianočné čokoládovo-mätové pečivo
z Pekárne Harmónia v Modre, 12. decembra 2019
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
na 175 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto vymiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút chladiť do chladničky. Rúru predhrejeme na 175 °C (elektrická), alebo 150 °C (teplovzdušná).
- 2
Polovicu cesta vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku, druhú polovicu zas dáme chladiť. Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruhy s priemerom asi 5 cm. Vykrojené kruhy umiestnime na plech na papier na pečenie a pečieme asi 12 minút. Druhú polovičku cesta spracujeme rovnakým spôsobom. Upečené kolieska necháme vychladnúť.
- 3
Plnka: Práškový cukor zmiešame so 4–5 lyžicami horúcej vody, 2 lyžičkami oleja a vymiešame na hustú krémovú konzistenciu. Potom jemne vmiešame pomixovanú mätu. Plnku cukrárskym vreckom vytlačíme na upečené kolieska, necháme 30 minút chladnúť. Potom namočíme do čokoládovej polevy, dozdobíme podľa vkusu a necháme stuhnúť.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Vodu sme doplnili do surovín na plnku.