Mätové pečivo
Mätové pečivo

Vianočné čokoládovo-mätové pečivo

Kristína Lexová a Gabriela Oravcová
z Pekárne Harmónia v Modre, 12. decembra 2019
Vianočné čokoládovo-mätové pečivo
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
12 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
100 g
1 ks
150 g
2 PL
Plnka:
250 g
4-5 PL horúca
2 ČL
hrsť
Na polevu:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny na cesto vymiešame, cesto zabalíme do potravinovej fólie a dáme na 30 minút chladiť do chladničky. Rúru predhrejeme na 175 °C (elektrická), alebo 150 °C (teplovzdušná).

  2. 2

    Polovicu cesta vyvaľkáme asi na 4 mm hrúbku, druhú polovicu zas dáme chladiť. Z vyvaľkaného cesta vykrojíme kruhy s priemerom asi 5 cm. Vykrojené kruhy umiestnime na plech na papier na pečenie a pečieme asi 12 minút. Druhú polovičku cesta spracujeme rovnakým spôsobom. Upečené kolieska necháme vychladnúť.

  3. 3

    Plnka: Práškový cukor zmiešame so 4–5 lyžicami horúcej vody, 2 lyžičkami oleja a vymiešame na hustú krémovú konzistenciu. Potom jemne vmiešame pomixovanú mätu. Plnku cukrárskym vreckom vytlačíme na upečené kolieska, necháme 30 minút chladnúť. Potom namočíme do čokoládovej polevy, dozdobíme podľa vkusu a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 3 komentáre
Mata a čokoláda je dobré spojenie.....v surovinách na plnku chýba horúca voda, aj tá je tam dôležitá......