
Toskánsky cuketový koláč
Netradičný chutný koláč, recept som našla v starom časopise. Pečie sa z čerstvej cukety.

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Kuracie stehná s pomarančovo–medovou zeleninou
Upečte spolu na jednom plechu marinované stehienka a ochutenú zeleninu. Bude to dobrota.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....

Šalát z červenej ryže s kuracími špízmi
Šalát môžete podávať teplý aj studený, vďaka čomu je ideálny aj ako ľahký obed do práce....

Polievka z restovanej mrkvy
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame. Cesnak tiež ošúpeme a nakrájame na plátky. V panvici zohrejeme olej,...

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Kurací šalát so sezamom a s arašidmi
Mäso uvaríme v osolenej vode a necháme vychladnúť. Následne ho nakrájame úplne nadrobno (čím menšie, ...

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....

Závin so sladkým zemiakom
Pobytom na VARECHE som sa inšpiroval a skombinoval som môj nedeľný koláč , ktorý som zapíjal...

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...
Dvojfarebné pudingové keksíky
Skvelé suroviny ako sú BB puding a Zlatý klas sa výborne hodia nielen na prípravu pudingu a...
Bezlepková pletená vianočka
V tomto video-recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť bezlepkovú pletenú vianočku z našej zmesi Liana...

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Výborné vyprážané agátové kvety
Vyprážané agátové kvety si vychutnáte len raz do roka, keď v našich hájoch a na okraji lesov kvitnú voňavé agáty....

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Švédske mäsové guľky s cviklovým šalátom
Kto by nepoznal tento "skvost" škandinávskeho obchodného domu s nábytkom?...
Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Milka - Oreo cheesecake
Korpus: Celé Oreo sušienky rozdrvíme v sekáčiku, Do zvyšku vlejeme roztopené maslo, mlieko a premiešame...

Perníkové cupcakes
Vianoce sa nám pomaličky blížia, preto ponúkam tip na tieto cupcakes, ktoré spríjemnia chvíle pred...