
Koláč s makom a posýpkou
Droždie vymiešame v miske s PL cukru, prilejeme asi 100 ml vlažného mlieka a rozmiešame s...

Vyprážano-pečené kuracie stehná
Tento recept vznikol ako vychodisko z nudze, nemali sme vajička... a možno už niekto tak...

Fettuccine bolognese
Na masle s olejom opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, mrkvu a zeler.
Bezlepková kvásková vianočka
Zmiešame Bakery mix, ryžový kvások a teplú vodu. Prikryjeme a necháme kysnúť do nasledujúceho dňa,...

Mandľový závin
Zamiesime múku s maslom, vajcom a žĺtkom. Vypracované cesto vyvaľkáme, aby bolo čo najtenšie....

Kuracie krídla na zázvore s karamelizovanou cibuľkou
Veru som kuracie krídla nerobila v mojej kuchyni veľmi dlho. mala som ich v mrazáku dosť...

Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)

Jablkové rezy z tvarohového cesta
Recept mám zo staršieho čísla časopisu Život a u nás je obľúbený, preto si ho...

Patizóniky plnené jaternicou
Na záhrade mi rastú 3 farebné patizóny... žlté, biele a zelené... obrala som teraz žlté a...

Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Komerčný recept<br /> Grilovaná pražma alebo morský vlk sú kulinárskym zážitkom. Podávané spolu s cherry paradajkami, ...

Fašiangový šalát
Syr a salámu nakrájame na tenké rezance, zeleninu na malé kocky, pridáme hrášok a zalejeme...

Falošná treska z tofu
Na prvý pohľad sa človek začuduje, čo to má spoločné s treskou....

Imitovaná želví vejce - vložka do rybí polévky
Recept pochází z Vaňhovy Rybí kuchyně.

Topinka s kaviárom
Idealna je snád čerstvo napečená ciabatta. Nakrojena a pretiahnutá salamandrom . Bryndza , ikura, (kaviar)

Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...

Nakladané lososové plátky s cviklou
Lososa zbavíme šupín a tukových prebytkov. Položíme ho na perforovaný plech, ktorý vložíme do klasického plného...

Chlebík s medom
Aj keď je na prvý pohľad zvláštne pridávať do chleba med, je to surovina, ktorá dodá chlebu inú dimenziu....

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Vajíčkovo-zeleninový šalát
S jeseňou prichádza aj zmena jedálnička. Šaláty ostávajú, len sa trocha zmenia suroviny. Koreňová...

Linguine s teľacím jazykom a so šalviou
Zeleninu na varenie jazyka nakrájame, pridáme zmes korenín a soľ. Zalejeme vodou, povaríme, ...

Kapusta ako mozoček
Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

Prečistené maslo
Takto maslo pripravovalo už veľmi dávno. Malo to ale dva dôvody. V prvom rade, ...

Tvarohové košíčky
Do misky dáme tvaroh, cream cheese, vajcia, práškový cukor a vanilkový puding.

Šupky do hubky
Bagetu nakrájame na kolieska, plech potrieme olejom a bagetky krátko opečieme. Syr nakrájame na tenké kolieska, cherry...