
Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Ravioly s tekvicovou plnkou
... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha. pravda. sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept. html)

Cukety s pórom a arašidmi
recept som našla náhodou, vyskúšala a osvedčil sa nad očakávanie :-)

Pestrý cestovinovo-zeleninový šalát
Na dnešný obed som pripravila rodine tento skvelý cestovinovo-zeleninový, no hlavne chutný a zdravý šalát, ...

Karbonátky v šulci
Můj syn mi přinesl dózu se sulcem nějak jinak. Koukám a jsou v něm karbanátky...

Sendviče templblekova
(ja ho volám templblekova) Je od 1. americkej veľvyslankyne v čase po revolucii. Počula som ho a...

Minestrone s kvetovou špičkou
Koreňovú zeleninu na vývar očistíme. Kvetovú špičku na tukovej strane narežeme, vložíme do hrnca, prilejeme asi...

Arančini s malinami a bielou čokoládou
Ryžu uvaríme v mandľovom mlieku domäkka (podľa potreby prilievame vodu). Počas varenia pridáme palmový cukor, ...

Dýňové muffíny a dýňová zmrzlina
Mám moc ráda dýni hokaido a letos se jich urodilo! Mimo různých koláčů, které z dýně...

Cuketová lodička s plnkou ratatouille
Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút....

Zemiakovo-kukurično-špenátové tortičky
Potrebovala som k obedu slávnostnejšiu prílohu ako obyčajné zemiaky, postrúhala som zemiaky na hrubo a zmiešala...

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...

Jesenný šalát s jablkom a jablkovým octom
Slivky, hrušky, jablká... nielen stromy, ale aj stoly nech sa na jeseň prehýbajú...

Oberačkový mäsový batôžtek
Údené koleno aj so žemľami (môžeme ju najprv namočiť v mlieku) pomelieme a zamiešame (spracujeme) s bešamelovou...

Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...

Mliečne hrianky
Zložitejší ale o to lepší. v podstate obyčajné hrianky na panvici a v oleji či masti. jedlo...

Kombinovaný rezeň s mortadelou a paradajkou
Variantné využitie zvyšku kuracieho a bravčového mäsa po varení domácej „šunky“. Po pravde? Parodoval som slovenské...

Polkilový normandský steak so zeleninovou ihlou
Steak restujeme 2–3 minúty z každej strany. Podlejeme calvadosom (počkáme, kým plameň dohorí). Osolíme,...

Cibuľnačka
Cibuľu nakrájame najemno a opražíme na tuku, pridáme nakrájané údené mäso a rascu, ešte chvíľu...

Medovníčky
Do misy dáme rozpustiť 250g medu a 250g palmarínu. Kým sa zmes pomaly rozpúšťa pripravíme si...

Toast s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Horúci chrumkavý toast s roztopeným syrom je ideálne jedlo pripravené za krátky čas a plné...

Špargľou plnený quiche
Zo surovín na cesto dôkladne vymiesime bochník a vtlačíme ho do formy na tortu alebo do pekáča.

Môj ovocný šalát
Ja pripravujem z ovocia ktoré mám uskladnené v mraziaku+ čerstvé ovocíčko. Tento krát som mala pripravené ovocie...

Nektárinkovo-pomarančový džem
Komerčný recept<br /> Výborne sa hodí na palacinky, lievance či vafle.