Foto: nathaliez
4
porcie
porcie
75 minút
príprava
príprava
30 minút
na 190 °C
na 190 °C
Postup
-
1
Do misky si nasypeme múku, urobíme jamku, nalámeme do nej droždie a všetko zalejeme vlažným mliekom. Necháme odpočinúť.
- 2
Po 10 minútach pridáme roztopené maslo, soľ a vajíčka. Zamiesime cesto a necháme vykysnúť na dvojnásobné množstvo. Mne to trvalo asi hodinu.
- 3
Z vykysnutého cesta si vyformujeme buchtičky a naukladáme do tortovej formy(ja som ich ešte potrela vajíčkom). Kto chce, môže buchty aj naplniť. Pečieme pri teplote 190°C - 30min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu