Čučoriedkový mešec

allys76 - bez fotkyallys76, 21. apríla 2015
Čučoriedkový mešec
Foto: allys76

recept som nasla už dávnejšie na nete, len som si ho upravila :)

12
porcií
15 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

1,5 šálky
0,5 šálky
100 - 120 g
trošičku
1 ks
0,5 šálky
na vrch
1 veľký pohár




Postup

  1. 1

    do misky si dáme múku,cukor a trošku soli, pridáme kusky masla (ja používam zn.rajo), pomalicky začneme hniesť, pridáme studené mlieko s rozmiešaným žĺtkom a zhnetieme.

  2. 2

    cesto necháme v chladničke odpočívať cca 20-30 minut, podla toho ako sa vám chce :) pred vyvalkaním si zapneme ruru na 180C

  3. 3

    na pomúčenej doske vyvalkame cesto na hrubku asi 1 cm a malou miskou vykrojíme kolieska, na plech si dáme papier na pecenie a vykrojene koliesko. koliesko si rukami vytvarujeme do tvaru mešca, aby sa nam cucoriedky nerozprchli :) na vrch som dala este visnu a zavrieme mešce tak,že nám ostane malý priestor (v rure sa otvoria). takto naplnene mešce dáme na cca 40 min do rury pokial nebudu mešce ružové (zalezi od velkosti mešcov a plnky). upečený vrch mešcov môžme pocukrovať :) snáď budú chutiť čo sa týka plnky,vo fantázii sa medze nekladú :) dobrú chuť

    Čučoriedkový mešec - obrázok 3

Diskusia k receptu

stanci11
mne by sa tam hodil pod to vanilkový puding, aby to bolo celé vláčne, alebo nejaký tvaroh s kyslou smotanou :D no bude sa experimentovať, ale za nápad ďakujem, máš ich krásne :)
douglas
Krásný letný recept :). Nič by som do náplne nepridávala! Mešec si môžete preliať sladkou ovocnou omáčkou, šodó, tvarohovým krémom... Nech sa darí :).
allys76
stanci11 rozmyslala som aj nad tvarohom, nabuduce skusim :) a dakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia