
Pečené býčie rebro s karlovarskou knedľou
Slávne národné gastronómie si vážia jedlá svojich prababičiek. Mali by sme si z toho vziať poučenie;...

Avokádovo-hráškový talíř
Saláty, zeleninu mám hodně ráda. Tahle neobvyklá kombinace mi učarovala.

Ľadový čaj HUGO
Voňavý a osviežujúci nápoj na horúce dni. Dá sa pripraviť z čerstvých alebo sušených byliniek.

Šlehačkové lívanečky nekynuté
Vše dáme do mísy a metlou promícháme. Na lívanečníku pozvolna upečeme lívanečky na troše oleje...

Šišky na fašiangy (a iné príležitosti)
Ako už sám názov hovorí sú jedlom slávnostným pre zvláštnu príležitosť ale v dnešnej uponáhľanej...

Vanilkové keksíky
Valentínske keksíky sú vlastne obyčajné keksíky vyzdobené s láskou. Môžte ich zlepiť džemom, poliať čokoládou,...

Plnené vajcia so syrom a pečeňovou paštétou
Vajíčka olúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a žĺtky vyberieme. Bielky uložíme na misu. Žĺtky...

Špargľová polievka s paradajkami a bielym vínom
Dnes som chcela vyskúšať zo špargle niečo nové...

Špaldové mašličky
Konečne som si kúpila špaldovú múku a vyskúšala som z nej napiecť kysnuté. Veľmi som bola...

Mandarínkový koláč s tvarohom a mandľami
Šťavnatý, jemný ako pavučinka a extra chrumkavý vďaka mandliam. Tajomstvom úspechu tohto koláčika je...

Čokoládové muffiny s chilli a s višňami
Klasický recept v novom kabáte. Osviežte svoje muffiny s príjemnou chuťou chilli a zaručene budete mať...

Rurálna polievka strýca Kolomana
Túto polievku ma naučil variť strýco Koloman, rodák z Bátoviec. Vždy o sebe vravel, ...

Domáca zeleninová pasta
Namiesto klasickej bujónovej kocky alebo rôznych práškových ochucovadiel môžeme mať doma v chladničke výbornú zeleninovú zmes, ktorou sa dajú dochutiť polievky a omáčky....

Malinovo-ríbezľový koláčik
Keďže na Liptove pomaly všetko dozrieva rozhodla som sa upiecť koláčik a použila som naň ríbezle...

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...

Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

Cacciucco di Livorno - dušené ryby z Livorna
Původní jídlo se připravovalo z malých a hůře prodejných mořských ryb, které rybářům zůstaly. Směs...

Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Lekvárová pitka
Recept mám od svokre. Píšem ho v originále a vy si kľudne dávku cukru zmenšite alebo...

Cigánske krúpy
Nevedela som čo uvariť, no mala som chuť na krúpky ale nemala som údené mäso tak...