Foto: vretienko
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Čínsku kapustu nakrájame na rezance, kyslú kapustu zbavíme prebytočnej vody. Uhorku a mrkvu nastrúhame na tenké kolieska, papriku na pásiky. Orechy nahrubo nasekáme.
-
2
Všetko vložíme do väčšej šalátovej misy, pridáme med, olivový olej, osolíme a okoreníme. Dobre premiešame a necháme aspoň hodinku v chlade odpočívať. Ako prílohu podávame stratené vajce, alebo vajce "na hniličku" a opečenú grahamovú bagetu.
-
3
Poznámka pre labužníkov: Namiesto olivového oleja pridajte (aj s výpekom) asi 50g nadrobno nakrájanej gazdovskej slaniny, opečenej do ružova, namiesto vajca grilované kuracie, či bravčové mäso a grahamovú bagetu nahraďte bielou, čerstvou a chrumkavou.
Diskusia k receptu