Jarné cupcakes

radkali - bez fotkyradkali, 13. marca 2016
Jarné cupcakes
Foto: radkali

Jednoduchý recept, v ktorom môžete naplno využiť svoju fantáziu. Tu sa medze nekladú! Vyzdobte si vlastné cupcakes podľa vašej chuti. Je to naozaj zábava, Zobraziť celý popisJednoduchý recept, v ktorom môžete naplno využiť svoju fantáziu. Tu sa medze nekladú! Vyzdobte si vlastné cupcakes podľa vašej chuti. Je to naozaj zábava, môžete do toho zapojiť i celú rodinu a máte zábavku na celý večer :)

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Čokoládové cupcakes:
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
2 ks
1/2 bal
1/4 hrnčeka
1 hrnček
50 g
50 g
Čokoládový krém:
125 g
120 g
1 PL
50 g
50 g
Vanilkové cupcakes:
1 1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/4 hrnčeka
1/2 ks
1/2 bal
1 hrnček
50 g
Vanilkový krém:
125 g
120 g
1/2 bal
50 g




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme tuhý sneh z bielkov. V druhej miske zmiešame obidva cukre s maslom, pridáme žĺtky a mlieko. Pridáme všetky suché ingrediencie a čokoládu, ktorú sme nalámali na malé kúsky. Cesto rozdelíme do pripravených košíčkov alebo foriem. Neplníme ich úplne po okraj. Pečieme na 180 stupňoch približne 20 minút.

  2. 2

    Smotanu prihrejeme v malom hrnčeku. Keď je horúca, zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Necháme vychladnúť cca 1 hodinu. Keď nám upečené cupcakes úplne vychladnú, vymiešame maslo s cukrom a kakaom. Pridáme vychladenú čokoládovú zmes. Riadne vyšľaháme a ozdobíme ňou cupcakes.

  3. 3

    Vanilkové cupcakes pripravíme rovnakým postupom ako čokoládové. Čokoládový krém pripravíme takto: Bielu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmiešame maslo s cukrom. Pomaly pridáme roztopenú čokoládu a krémový syr. Vyšľaháme a ozdobíme cupcakes.

    Jarné cupcakes - obrázok 3

Diskusia k receptu

kadlubiacka
Môžem sa prosím opýtať, do vanilkových cupcakes ide tiež 50g bielej čokolády? Či iba do vanil. krému? Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia