Škoricové osie hniezda bez lepku
Foto: novalim
Kto by si dal ku káve dobré škoricové hniezda? Že nemôžete? Ale môžete! Z našej zmesi Promix Beta sme pre vás napiekli túto dobrotu Zobraziť celý popisKto by si dal ku káve dobré škoricové hniezda? Že nemôžete? Ale môžete! Z našej zmesi Promix Beta sme pre vás napiekli túto dobrotu a veľmi nám chutila.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 balenie |
|
450 ml (teplé) |
|
1 PL |
|
1 kocka |
|
0,5 ČL |
|
70 g (maslo alebo Palmarin) |
|
|
|
Navrch: | |
|
|
|
|
(na potretie) |
|
Postup
-
1
Z 1 balenia Promix Beta odsypte asi za 2 PL zmesi bokom (budeme to potrebovať na posyp prac. dosky). Do 150 ml teplého mlieka rozmiešame 1 PL kryštalového cukru a 1 kocku čerstvého droždia a necháme asi 5 minút pri izbovej teplote nakysnúť.
- 2
Do zmesi pridáme pol lyžičky soli, kvások, 70 g tuku (maslo alebo Palmarin) a asi 300 ml mlieka, ktoré prilievame postupne podľa potreby, aby sme zo všetkých prísad vypracovali mäkké cesto pomocou mixéru s nadstavcom. Prikryjeme utierkou a necháme v miske kysnúť, pokým cesto zdvojnásobí svoj objem (približne hodinu).
- 3
Po vykysnutí vyklopíme na dosku posypanou zmesou (tie 2PL lyžice, ktoré sme odložili bokom), cesto premiešame a rozvaľkáme na šírku asi 0.5 – 1 cm. Potrieme olejom po celom povrchu, bohato posypeme kryštálovým cukrom a mletou škoricou a zrolujeme do rolády. Krájame na asi 2 cm široké kúsky, ktoré kladieme na plech s papierom na pečenie. Na povrch posypeme ešte raz cukrom a škoricou, okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 180 stupňov asi pol hodiny. Ako každé bezlepkové pečivo, najlepšie chutí úplne čerstvé. Čo nezjete hneď, zmrazte si a po rozmrazení a zohriatí na hriankovači budú opäť ako čerstvé.
Tiež Škoricové koláče:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu