
Vegetariánsky stroganov
Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. Seitan môžete použiť aj kúpený, ja som si vyrobila vlastný....

Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Pagáčiky k vínu
Tento recept mám tiež už veľmi dávno a pochádza z časopisu Život. Niekedy sa vraj naše...

Gaštanovo-šľahačkový dezert
Inšpirovala ma Adkas svojiím Gaštanovo čokoládovým dezertom. Ja som si ho zjednodušila, lebo syn má...

Karamelové makrónky z hnedého cukru
Bielky izbovej teploty som začala šľahať s hnedým cukrom. Najskôr na pomalých otáčkach. Šľahala som...

Držková polievka s bielou fazuľou
Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Kakaové košíčky
Z masla, múky, cukru, kakaa, žltkov a vanilkového cukru urobíme hladké cesto...

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...

Zapečená cvikla so šampiňonmi, balkánskym syrom a figovým balzamikom
Čerstvú cviklu ošúpeme a nakrájame na kocky, so šampiňónmi spáchame to isté. Pokvapkáme olivovým olejom...

Maslový venček
Keď ho raz upečiete, budete ho musieť robiť stále. Cesto je jemné a vyjde toho fakt veľa....

Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....

Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...

Kysnuté škvarkové cesto na minerálke
Pri niektorom s mojich receptov som spomínala, že používam minerálku, t. j. Baldovskú vodu. Aj toto kysnuté...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

Tvarohové šúlance
Kdesi som našla tento receptík a strašne sa mi zapáčil, pretože nie je potrebné sa babrať...

Různé smažené sýry
Při publikaci receptu na smažený Hermelín , který přidal kolega na Vareche tassiedevil se rozvinula velmi příjemná...

Jablkovo-hruškový koláč
Keď sa pomiešajú jablká s hruškami, vznikne tento rýchly koláč, ktorý je plný ovocia a...

Bravčové na cesnaku
Velmi chutne rezne, stavnate, vyzeraju sice ako dobre pripecene, ale nie su. Su take z...

Nadstavená karfiolová polievka
Jedna z veľkej rodiny zeleninových polievok s haluškami, tu zo zeleniny prevláda karfiol a je chuťovo...

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Dvojičky podľa Daniely Nízlovej
Populárna speváčka z dua Twiins Daniela Nízlová nám pripravila chutnú krkovičku s opekanými zemiakmi a omáčkou...

Tvarohová bábovka
Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknutý margarín, prelisovaný tvaroh a štipku soli. Premiešame.

Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.

Kysnutá maková bábovka
Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť...

Tekvicové rezy
Jedla tekvica je oblubenou surovinou am. kuchyne, v slanych aj sladkych receptoch . Najcastejsie je zlozkou...

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Brioška z kváskového cesta alebo s droždím
Kniha Domáci chlieb obsahuje veľmi veľa rôznych receptov. Nielen na chleby, ale aj sladké pečivá....