
Dýňové muffíny a dýňová zmrzlina
Mám moc ráda dýni hokaido a letos se jich urodilo! Mimo různých koláčů, které z dýně...

Orientálna sójová zmes
Tento recept som našla v jednom časopise, vyskúšala som ho dnes k obedu a veľmi mi chutil, skúste...

Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

Bezlepkový osúch
Dnešný recept isto poteší všetkých priaznivcov domáceho chleba a pečiva....

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku...

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...

Kura na citróne, zázvore a ovocnom čaji
Verím, znie to divoko, ale prečo nie? Čítajte ďalej :)

Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...

Šatôčky s hubovou plnkou
Lístkové cesto rozváľame paličkou a nakrájame vlnkovým kolieskom na štvorce so stranou 10 cm.

Plnený baklažán
Baklažány rozrežeme po dlhšej strane a striedky vydlabeme. Spodok každej polovice odrežeme tak, aby vznikla...

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Muffin soufflé s Nutellou
Opäť jeden jednoduchý, ale vydarený recept. Žiadna múka, žiaden kypriaci prášok. žiadna Maizena....

Ako zvýrazniť chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom
Umocnite chuť vanilkovej zmrzliny tradičným tekvicovým olejom.

Jahodové košíčky
Tento rocept vznikol raz na Vianoce náhodou. Robila som košíčky a ostali mi, bolo málo...

Tekvicovo-bryndzový závin
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali...

Banánovo-medové muffiny
Tento recept na muffiny mám najradšej a aj zožali najväčší úspech. :) Tento recept vznikol...

Pečený syrek (plnka)
Prešla som snáď všetky recepty na syrek, ale takýto som tu nenašla, tak pridávam.....

Domáci hovädzí kebab
Výborný a veľmi jednoduchý kebab, ktorý si viete pripraviť aj vy doma. Je super mať ho v mrazničke a upiecť z neho vždy, keď máte na kebab chuť....

Pohánkový šalát so zeleninou
Pohánku pripravujeme na rôzne spôsoby. Pri každom použití ale platí jedna zásada: pohánku nikdy nevaríme....

Husacie prsia s kyslou kapustou a datľami
Datle nasekáme, zalejeme vínom a necháme prejsť varom. Cibuľu olúpeme, nakrájame a spolu s...

Ovocné sushi maky
Ryžu si premiejeme pod tečucou vodou . Dame do hrnca spolu z mliekom a smotanou , ...

Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...

Goody Foody vegan burger so šošovicovým pyré
GOODY FOODY VEGAN burger so šošovicovým pyré a s mixom šalátu. Na prípravu sme použili Goody...

Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...

Pórový šalát s olivami a pomarančom
Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)

Sushi na Hina Matsuri
3. marec je pre dievčatá v Japonsku veľmi špeciálnym dňom. Oslavuje sa Hina Matsuri, ...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Bylinkové tofu v olivovej omáčke
Bylinkové tofu vybalíme, zrežeme z koncov (aby sa ľahšie vstrebali doň chute), nakrájame na 4...