
Kuracia pečeň s hlivou
Hlive som neodolala aj dnes a tak som dnes uvarila trošku inú restovanú kuraciu pečeň.

Lenivá štrúdľa
Recept pochádza od mojej starej mamy. Je to asi najjednoduchší koláč aký môže byť. Nemáte...

Mrkvový džem
Keďže mám veľa mrkvovej drti, tak som uvarila zo pár pohárikov mrkvového džemíku. Inšpirovala som...

Francúzske krémeše
Nikdy som tento recept nerobila... vždy sme uprednostňovala cukráreň ale tento víkend som sa rozhodla vyskúšať francúzke...

Vianočné raňajky
Tento receptík som videla v nejakom časopise včera u kamarátky. Hneď ráno som mojmu priateľovi urobila...

Kastrólová roštenka
Niečo pre milovníkov cibule... Tento recept bol pôvodne uverejnený v časopise Dobré jedlo, pripravoval ho...

Citrónové pečené kuracie stehná s tymianom
V horúcom lete nič nechutí lepšie ako práve ľahký obed. Takýmto jedlom sú aj citrónové pečené...

Viennetta rezy
Tento úžasný mrazený krém patril medzi moje obľúbené pochúťky... keďže nemôžem studené krémy kvôli prieduškám, dnes...

Semizotu Salatası
Dalšia rastlinka, alebo takpovediac "Divá zeleninka" :-)) ktorej konzumovaním naplníme nielen svoje bruško, ale najmä poslúžime nášmu...

Čierny koreň v smotanovej omáčke
Čierny koreň som sa odhodlala odskúšať len nedávno a páči sa mi jeho chuť, je to...

Chlpaté krajce z parenej knedle s ozdobou
…ale môže to byť aj „Bundáš chlebík“, pokiaľ Vám zvyšok knedle nezavadzia v chladničke, tak...

Musaka - zapekané zemiaky s mletým mäskom
Neodmysliteľnou súčasťou balkánskej kuchyne je musaka, či už grécka, turecká, alebo macedónska, ktorú...

Polievka zo zelenej fazule
Asi najradšej zo všetkeho mám polievky. Jedávame ich takmer denne. Toto je jedna z mojich oblubenych. Zelena...

Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť...

Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami
Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo. sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala...

Špenátový šalát so sušenými paradajkami v medovo-horčicovej zálievke
Šalát vynikajúcej chuti na letné večery ;)

Závin trocha inak
Recept na kysnuté cesto pochádza z Valašska, pôvodne na moravské vdolečky, je veľmi ľahučké a jemné a...

Banánový koláčik ako lusk
Rýchly, jednoduchý a veľmi chutný. Stihnete ho aj po príchode domov z práce, tak...

Brokolicové fašírky
Receptov na brokolicové fašírky tu zopár je, ale všetky používajú vajcia. Keďže ja vajcia veľmi...

Mrkvovo-zázvorový krém
Vyskúšajte jednoduchú, jemne pikantnú, jarnú polievku s nádychom exotiky.

Rýchly šťavnatý koláč
Kolač je ozaj šťavnaty, množstvo je určene na malý plech, čiže na velky treba všetko 2x

Kuracie štvrte v rímskom hrnci
Mal som kopu inej roboty tak som sa rozhodol upiecť kuracie štvrte v Rímskom hrnci nech sa...

Tvarohovo-špaldová bábovka
Žĺtky vyšľaháme s práškovým, vanilínovým a škoricovým cukrom. Pridáme rum, zmäknuté maslo, tvaroh...

Kokosové rožky s čokoládkou
Je to bežný recept ktorý pečiete viaceré. Mám ho už asi 30 rokov. Je to koláčik ktorý...

Výborný čokoládový koláč od Niki
Tento recept som dostala náhodou od mamky. Skúsila som ho upiecť raz a odvtedy ho pečiem...

Karamelové pralinky
Na škrupinky a uzatváranie : 24 ks – 250g kvalitnej čokolády (ja som použila bielú). <br /><br...

Celozrnné cestoviny so zeleným pestom a kuracím mäsom
Celozrnné špagety so zeleným pestom a kuracím mäsom je jedno z jedál, ktoré varievam najradšej...

Jednoduché rezy
Preto jednoduché, nakoľko nie je žiadny krém v zákusku. Aj takéto chutia. Myslím, ...

Makovo-tvarohovo-orechový slimák
Jednoduchý koláč s tromi rôznymi plnkami. Recept na cesto je od @sovka62.

Hlivový perkelt s mrkvou
Hliva nám pekne rastie, tak si na nej pochutnávame. Príprava a varenie je veľmi rýchle.

Polievka z jarnej cibuľky
Milujem(e) krémové polievky! Konkrétne táto je nielen chutná, ale tiež sýta a práce s ňou tiež...

Banánové mafiny
ak nájdeš doma banány, ktoré už nikto neche jesť, tak tieto mafiny budú z nich...

Čángo guláš
Mäso opláchneme a nakrájame na 30 – 40 g kúsky. Do kastróla dáme masť, na...