Foto: jan1950
Cibulovy kolac sa podava k chladenemu novemu vinu,vlastne je to cerstvo vylisovana,nevykysnuta hroznova stava.Ja ho necham este postat,kym nezacne pracovat...v Pfalzsku tomu hovoria Zobraziť celý popisCibulovy kolac sa podava k chladenemu novemu vinu,vlastne je to cerstvo vylisovana,nevykysnuta hroznova stava.Ja ho necham este postat,kym nezacne pracovat...v Pfalzsku tomu hovoria ze vino bizelt ...zacina sumiet...takto mi lepsie chuti..skoro ako nas burciak..mnam, Je to sezonne jedenie k burciaku,aj hotovemu rizlingu a tiez pivu.V jeseni nechyba pri rozlicnych vinarskych oslavach a podava sa v Badene, Porynsku, Mosel, Saar...Franken a v Pfalzsku
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Pouzite suroviny...
-
2
Zacinam nakrajanim a oprazenim bociku s kminom,a namiesto oleja,pouzil som kusok nasej slaninky...opatrne z vytopenim masti,lahko prihori.Po oprazeni vybrat z panvice a oprazit hrubo nakrajanu cibulu...do zlatista...dam naspat bocik a zmiesam.
-
3
Nechat vychladnut a primiesam vajicka,smotanu...ja davam 200g smotany a 200g Crème fraîche,je hustejsia,syr,pridat muskatovy orech,cierne korenie a dosolit... podla chute sa da moze pridat aj suseny majoran,cayennekorenie,zvazok pazitky...atd
-
4
Suroviny na cesto som naraz podaval do el.miesaca a po 15-20 min bolo cesto vymiesene.Po dalsej pol hodine vykysnute cesto roztiahnut na vymasteny plech zo zvysenym okrajom a po bokoch cesto pridvihol,aby sa dala naliat plnka
-
5
Plnku nalial na pripravene cesto a dal piect do predohriatej rury.V teplovzdusnej pri 180°C cca 35 minut...inac normalne pri 200°C tiez cca 35 min.Skontrolovat pridvyhnutim cesta,ma byt svetlo hnede... To iste cesto pouzivam aj na pizzu...
-
6
Cibulovy kolac sa tiez jedava zo zemiakovou polievkou...Zemiaky s trochou korenovej zeleniny skoro rozvarit a vsetko rozmixovat... Dobru chut Vam prajem Ospravedlnite moje chyby a slovosled....uz som tu moooooooooooooooc dlho
Napísal si - Ospravedlnite moje chyby a slovosled....uz som tu moooooooooooooooc dlho. - Nemusíš sa hanbiť, tvoja slovenčina je ešte stále lepšia, ako slovenčina mnohých Varešiek.