Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen

jan1950 - fotkajan1950, 9. októbra 2012
Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen
Foto: jan1950

Cibulovy kolac sa podava k chladenemu novemu vinu,vlastne je to cerstvo vylisovana,nevykysnuta hroznova stava.Ja ho necham este postat,kym nezacne pracovat...v Pfalzsku tomu hovoria Zobraziť celý popisCibulovy kolac sa podava k chladenemu novemu vinu,vlastne je to cerstvo vylisovana,nevykysnuta hroznova stava.Ja ho necham este postat,kym nezacne pracovat...v Pfalzsku tomu hovoria ze vino bizelt ...zacina sumiet...takto mi lepsie chuti..skoro ako nas burciak..mnam, Je to sezonne jedenie k burciaku,aj hotovemu rizlingu a tiez pivu.V jeseni nechyba pri rozlicnych vinarskych oslavach a podava sa v Badene, Porynsku, Mosel, Saar...Franken a v Pfalzsku

20 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
1 KL
30 g
2 KL
25 g
0,25 l
Plnka :
0,8 az1 kg
5 ks
400 g
300 g
200 g




Postup

  1. 1

    Pouzite suroviny...

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 1
  2. 2

    Zacinam nakrajanim a oprazenim bociku s kminom,a namiesto oleja,pouzil som kusok nasej slaninky...opatrne z vytopenim masti,lahko prihori.Po oprazeni vybrat z panvice a oprazit hrubo nakrajanu cibulu...do zlatista...dam naspat bocik a zmiesam.

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 2
  3. 3

    Nechat vychladnut a primiesam vajicka,smotanu...ja davam 200g smotany a 200g Crème fraîche,je hustejsia,syr,pridat muskatovy orech,cierne korenie a dosolit... podla chute sa da moze pridat aj suseny majoran,cayennekorenie,zvazok pazitky...atd

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 3
  4. 4

    Suroviny na cesto som naraz podaval do el.miesaca a po 15-20 min bolo cesto vymiesene.Po dalsej pol hodine vykysnute cesto roztiahnut na vymasteny plech zo zvysenym okrajom a po bokoch cesto pridvihol,aby sa dala naliat plnka

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 4
  5. 5

    Plnku nalial na pripravene cesto a dal piect do predohriatej rury.V teplovzdusnej pri 180°C cca 35 minut...inac normalne pri 200°C tiez cca 35 min.Skontrolovat pridvyhnutim cesta,ma byt svetlo hnede... To iste cesto pouzivam aj na pizzu...

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 5
  6. 6

    Cibulovy kolac sa tiez jedava zo zemiakovou polievkou...Zemiaky s trochou korenovej zeleniny skoro rozvarit a vsetko rozmixovat... Dobru chut Vam prajem Ospravedlnite moje chyby a slovosled....uz som tu moooooooooooooooc dlho

    Cibuľový koláč / Zwiebelkuchen - obrázok 6

Diskusia k receptu

danielas
A ja veru tento Tvoj koláč spravím,už dlho sa chystám na cibuľový. Páči sa mi. Dám vedieť
rajnica
Jan1950: Recept je fajn. A iste by k takému koláču pasovalo pivo.
Napísal si - Ospravedlnite moje chyby a slovosled....uz som tu moooooooooooooooc dlho. - Nemusíš sa hanbiť, tvoja slovenčina je ešte stále lepšia, ako slovenčina mnohých Varešiek.
duschko
Vyborny recept a pekne foto. Velmi rad by som vyskusal tvoj recept, ale moja manzelka cibulu skonzumuje jedine surovu. Ja cibulu zboznujem, tak musim si davat pozor co varim. No i tak asi vyskusam.
afataga
hovori sa ze nemci nemaju dobru kuchynu a co som tam par krat jedla, tak to mozem len potvrdit, ale toto vyzera fajnovo
jan1950
Ahoj duschko,skus manzelke ponuknut iba na kratko osmazenu cibulu a na velmi hrubo nakrajanu...snad jej bude cibula chutit...
evanaaa
Nemusí byť len.......sladké, aj slané koláče sú dobré a tento obzvlášť, šikovný si @jan1950. A pre - @duschko - tvoja žena by sa mala dať dokopy s mojim mužom. Ale ja môžem povedať, že za tie roky čo sme spolu som ho aspoň trochu naučila na cibuľu, on nejedol ani surovú. Ale do mäsa ju musím popražiť a rozmixovať, a to musím dať aj 4 veľké cibule.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia