Krémová cesnaková polievka
Krémová cesnaková polievka

Krémová cesnaková polievka s vajíčkom

Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 6. februára 2019
Krémová cesnaková polievka s vajíčkom
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

5 hlavičiek
100 g
700 ml
100 ml
100 g
4 ks
3 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Olúpeme cesnak, odložíme 4–5 strúčikov na dochutenie a zvyšok rozpučíme a krátko opečieme na masle. Zalejeme mliekom a smotanou a pridáme nadrobno nakrájaný zemiak. Zemiak varíme do zmäknutia, pridáme zvyšný cesnak a rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.

  2. 2

    Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov a nakrájame na jemné rezance. Potom krátko speníme na masle.

  3. 3

    Vajíčka opatrne vyklopíme do vriacej vody s octom a povaríme asi 3 minúty. Polievku podávame tak, že do každého taniera spravíme hniezdo z cibuľky, do ktorého vložíme vajce a zalejeme polievkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia