Krémová cesnaková polievka s vajíčkom
Ján Halaj
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 6. februára 2019
kuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 6. februára 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Olúpeme cesnak, odložíme 4–5 strúčikov na dochutenie a zvyšok rozpučíme a krátko opečieme na masle. Zalejeme mliekom a smotanou a pridáme nadrobno nakrájaný zemiak. Zemiak varíme do zmäknutia, pridáme zvyšný cesnak a rozmixujeme, dochutíme soľou a korením.
- 2
Jarnú cibuľku umyjeme, zbavíme korienkov a nakrájame na jemné rezance. Potom krátko speníme na masle.
- 3
Vajíčka opatrne vyklopíme do vriacej vody s octom a povaríme asi 3 minúty. Polievku podávame tak, že do každého taniera spravíme hniezdo z cibuľky, do ktorého vložíme vajce a zalejeme polievkou.
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu