Silvestrovskí vetroplachovia

remcula - fotkaremcula, 5. novembra 2010
Silvestrovskí vetroplachovia
Foto: remcula

Tak tady ty "větroplachy" jsem dělala vloni na Silvestra a neměly chybu. Každý se ptal, co je to za těsto, že je to Zobraziť celý popisTak tady ty "větroplachy" jsem dělala vloni na Silvestra a neměly chybu. Každý se ptal, co je to za těsto, že je to super zobání, lepší, než jednohubky z rohlíků. Taky mi po půlnoci žádné nezůstaly! Našla jsem je v časopice "Z vánočních oříšků"

25-30 minút
príprava
15-20 minút
na 200  °C

Suroviny

140g
70g
3 kusy
1/4 litru
špetka
Náplň:
1 balení (kulaté)
1 lžíce
1 lžíce
100




Postup

  1. 1

    Do vařící osolené vody dáme tuk a mouku. Mícháme, až je těsto hladké a nechytá se nádoby. Těsto dáme do chladné mísy a vmícháme postupně vejce. Lžičkou dáváme hromádky těsta na vymazaný plech. Pečeme dorůžova v hodně vyhřáté troubě. Během pečení troubu aspoň 10 minut neotvíráme.Upečené, vychladlé kousky rozřízneme a plníme .

    Silvestrovskí vetroplachovia - obrázok 1
  2. 2

    Všechny ingredience na náplň vyšleháme do pěny a plníme větroplachy.

    Silvestrovskí vetroplachovia - obrázok 2

Diskusia k receptu

jaja51
názov vetroplachovia z rýchlosti akou zmiznú z taniera?
bambitka
ake dobreeeee cesto a moze sa to naplnit aj inou plnkou:))))super
remcula
@bambitka určitě ano!!!! To už je na každém, co má rád, ale ty tvarůžky, to je síla!!:-)), ale vím, že každý to nemusí.
zitar
@remcula , to je paráda, je to skoro ako odpaľované cesto, určite to vyskúšam už pred Silvestrom.
marianne69
Tak toto bude na Silvestra jak stvorene,taketo zobkanie my lubime.Remculka Ty uz Silvestrujes???:-)))),spravne,treba si urobit prednaladu. A ked nebudem mat tvarozky,mozem vyskusat aj iny druh syra?T Tvarozky tu asi nezozeniem:-((.Nevadi,vynajdem sa.(KK)
ketty3811
perfektné,ale ja tiež asi použijem inú náplň(tvarúžky nemusím).:-)už je v kk
remcula
Holky, určitě můžete použít jakoukoliv náplň podle chuti! Ještě nesilvestruji :-), dělala jsem to vloni a netřeba čekat do Silvestra. :-)
matased
veru, veľmi zaujímavé cesto..........aj ja ich vyskúšam a najviac sa mi páči názov - ten nemá chybu.
marianne69
Do KNM som sa prestahovala v roku 2000 a vela ludi tam poznam,podla mena nie som si ista,ale z videnia mozna aj ano.Byva tam dlho?5 rokov som vonku,viem,ze aj nasej bytovke byva p.Remko.Buduci rok uz chcem ist domkov,dcera konci studia,mozno sa tam s Marienkou Remkovou aj stretnem:-)))) ak Boha da .Ale Remko je tam caste meno.
katamama
Je to vlastne odpaľované cesto ako na veterníky a plnené na slano.Na Silvestrovské pohostenie veľmi vhodné! Remculo- výborne.
remcula
@marianne69 já jsem Remková, oni na Slovensku si říkají "Remeková" :-)). Je to moje švagrová, má dceru Lenku a syna Joža a manžel je taky Jožo. Bydlí určitě v rodinném domě, pokud se nic nezměnilo.
marienka44
Je to odpalovane cesto, ja by som do muky dal aj trochu kyp.prasku. Muka sa ma nasypat z papiera naraz do nadoby s vodou. Asi vyskusam, len inu napln, napr. s rokfortom.
zdezda
mňaaaaaaam, ukladám, vyskúšam, ďakujem :-)
evanaaa
Ano, je to odpalované cesto a toto, alebo podobné s plnkou sa u nás volá " vetroplašky ", čiže podobne. Ale myslím, že do odpaľovaného cesta sa nedáva PDP, aspoň o tom neviem.
alzbetka2
@evanaaa , máš pravdu, je to odpaľované cesto a nedáva sa doňho PDP. aj ja ho robievam,len na sladko, dobrý tip, vyskúšam na slano, ukladám
remcula
Já dělávám taky odpalované těsto, ale prášek do pečiva se tam nedává.
palokuchki
@remcula mas to velmi pekne upecene. Ja som skusala uz niekolko raz odpalovane cesto, ale nikdy mi to tak pekne nevyjde. No ale aj tak sa vzdy vsetko zjedlo. Ani v mojom recepte na odpalovane cesto nie je PDP. Dobry napad plnit to na slano.
remcula
@palokuchki děkuji moc!! O mně je známo, že čím méně se s tí paplám, tím to mám lepší!! :-))
cuckasiska
@remcula , prosim ta kolko cca kusov vyjde z jednej davky, nech viem, ci mam rovno robit z dvjitej....taaak kraaasne vyzeraju a ta plnka no mnaaam! diky !!!
remcula
@cuckasiska já se moc omlouvám, ale už si to fakt nepamatuji, je to z loňska. Každopádně z jedné dávky, když děláš kopečky velké asi jako malá lžička, je jich dost. Lépe udělat z jedné dávky na zkoušku, Silvestr je daleko.
kuchticka
@remcula , no to sis pekne vymyslela! Slane vetrniky pro silvestrovsky vecer. Parada! Ja toto odpalovane testo delam take,vzdy na sladko - venecky neb vetrniky. Slane jsem jeste nejedla, tak vyzkousim se slehackou promichanou se srouhanym krenem.
remcula
Omlouvám se, nemohla jsem odpovídat, nešel mi počítač. @kuchticko , určitě zkus, pak dej vědět, jaké to bylo!!
tikadielko
super receptík ,pridávam si ho do KK aj do mojho kuchárskeho plánu čo budem robiť na vianoce a toto tam nesmie chýbať no mám obavy či sa to podarí
remcula
Ja myslím, že na tom není co pokazit, ale kolikrát taky pokazím, na co sáhnu. Zvlášť, když potřebuji, aby se mi to povedlo kvůli návštěvě. :-))
bublika
mnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam toto robim na Silvaka :) uz sa tesim :)
olinka12
toto je dobrý nápad pripomenulo mi to dávny recept ja som takéto buchtičky robila z odpalovaného cesta už pred 25 rokmi vždy pri nejakéj rodinnej oslave ale plnku sme robili z kuracích pečienok opražených na cibulke a slaninke bolo to výborné ďakujem za pripomenutie dávno zabudnutého receptu určite vyskúšam aj tento
remcula
@olinka12 , teda, tak to by mne nenapadlo s těmi játry!! Já bych je snad ale rozmixovala, aby to připomínalo něco, jako paštiku a určitě bych přidala česnek.. Jinak super nápad!!!
emica
ja som ich nedavno piekla a plnila trubickov na boku prepichla dierku nožikom videla som tom v Taliansku a predavaju sa i zmrazene zo zmrzlinov inak chvala sikulka
mamka4
aká pekná spomienka, Remculu som mala veľmi rada. Nech odpočíva v pokoji.
1x leaela




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia