Foto: arielocka
Falafel, známejší aj ako cícerová fašírka, pochádza z Ázie. Pôvodná receptúra je typická pre Indiu.
10
porcií
porcií
Postup
-
1
Jeden deň vopred namočený cícer sa mierne pomixuje, pridá sa rozšľahané vajce, nasekaná cibuľa, pretlačený cesnak, korenie, rasca rímska a soľ podľa potreby.
- 2
Spolu sa mixuje na homogénnu hmotu. Zmes sa odloži na jednu hodinu do chladničky. Z hmoty sa vytvaria úhľadné guľe, ktoré sa vyprážajú v tuku do zlata.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Všeobecne sa uznáva, že pôvod falafelu je z Egypta, hoci sa rozšírilo po celom Blízkom východe. Egyptskí Kopti tvrdia, že prví pripravili jedlo ako náhradu za mäso počas pôstneho obdobia. Vyprážané guľôčky sú teraz známe po celom svete ako náhrada za mäso a ako forma pouličného jedla.