Foto: suli
Chlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je recept na jeden taký, trochu netradičný avšak plný zdravej Zobraziť celý popisChlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je recept na jeden taký, trochu netradičný avšak plný zdravej vlákniny. Prajem dobrú chuť.
príprava
na 180 °C
Suroviny
150 g |
|
140 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
2 lyžice |
|
4 lyžice (plod) |
|
2 lyžičky |
|
1 lyžička (alebo javorový sirup) |
|
3 lyžičky (alebo ghee) |
|
350 ml |
|
Postup
-
1
suroviny sú orientačné
V mise zmiešaj suché ingredience. Potom pridaj med, alebo javorový sirup (ja som pridala jačmenný slad), olej a vodu. Vzniknutú hmotu je nutné nechať odpočívať minimálne dve hodiny, kľudne i cez noc. V prípade, že máš cesto tuhé, alebo sa rozpadáva, pridaj trocha vody. Cesto by malo byť kompaktné. -
2
Cesto môžeš dať do formy na biskupský chlieb, alebo ako ja v tomto prípade, na plech vystlaný papierom. V tomto druhom prípade po upečení stačí nakrájať na štvorce, natrieť maslom a konzumovať s medvedím cesnakom. Peč cca 40 minút (čas je orientačný závisí od rúry) a krájaj až po vychladnutí. Chlebík vydrží približne päť dní, môžeš ho v prípade potreby zamraziť.
minule som kúpila takýto semiačkový niekde v špeci pekárničke, bol výborný,len strašne malinký a stál okolo 4 eura...Tak skúsim tento, lebo veľmi dobre vyzerá....dakujem za recept