Semiačkový chlieb

suli - bez fotkysuli, 23. marca 2015
Semiačkový chlieb
Foto: suli

Chlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je recept na jeden taký, trochu netradičný avšak plný zdravej Zobraziť celý popisChlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je recept na jeden taký, trochu netradičný avšak plný zdravej vlákniny. Prajem dobrú chuť.

5 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
140 g
100 g
50 g
100 g
2 lyžice
4 lyžice (plod)
2 lyžičky
1 lyžička (alebo javorový sirup)
3 lyžičky (alebo ghee)
350 ml




Postup

  1. 1

    suroviny sú orientačné
    V mise zmiešaj suché ingredience. Potom pridaj med, alebo javorový sirup (ja som pridala jačmenný slad), olej a vodu. Vzniknutú hmotu je nutné nechať odpočívať minimálne dve hodiny, kľudne i cez noc. V prípade, že máš cesto tuhé, alebo sa rozpadáva, pridaj trocha vody. Cesto by malo byť kompaktné.

    Semiačkový chlieb - obrázok 1
  2. 2

    Cesto môžeš dať do formy na biskupský chlieb, alebo ako ja v tomto prípade, na plech vystlaný papierom. V tomto druhom prípade po upečení stačí nakrájať na štvorce, natrieť maslom a konzumovať s medvedím cesnakom. Peč cca 40 minút (čas je orientačný závisí od rúry) a krájaj až po vychladnutí. Chlebík vydrží približne päť dní, môžeš ho v prípade potreby zamraziť.

Diskusia k receptu

zuzkacho
Vyzerá krásne, naozaj, aj ja si chlebík pečiem sama ale väčšinou z mi domáceho kvásku a už sa mi zdá akýsi veľmi hutný na toto jarné počasie.
minule som kúpila takýto semiačkový niekde v špeci pekárničke, bol výborný,len strašne malinký a stál okolo 4 eura...Tak skúsim tento, lebo veľmi dobre vyzerá....dakujem za recept
neposed
krasny chlebik, recept ma potesil, lebo je bez muky a takych nie je nikdy dost. Uz je v KK. Mas mojich 5*
francuzska1
fiiiiiiiiiha, toto sa mi velmi paci, suroviny by som mala mat doma, budem musiet vyskusat!!!!!!!! KK
gabusa
super chlebík ,podobný si robievam, len bez ovsených vločiek, ale vyskúšam je tam všetko mňam tie semienka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia