Batáty s čili a medom
Len tak samotné alebo ako príloha k mäsu, najlepšie k opečenému steaku...
Dvojaké čokoládové pralinky
Luxusné čokoládové bonbóny môžu byť skvelým darčekom, ale aj sladkým sviatočným pohostením....
Rib-eye steak s koňakovou omáčkou
Vysokú roštenku narežeme na štyri kusy po 250 g, ktoré okoreníme a po povrchu jemne narežeme nožom...
Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.
Kelusta
Vymyslel som nové jedlo. Síce len náhodou ale veľa veľkých vecí vzniklo náhodou. Zdalo sa mi, že...
Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....
Kysnutý čučoriedkový koláč
Mlieko, lyž. cukru a štipku soli dáme do nádoby a dáme zohriať do mikrovlnky. Pridáme...
Zapekané plnené kelové listy s králičími pečienkami, ryžou a slaninkou
Na dnešný obed som pripravila výborné plnené kelové listy... aby sme si troška oddýchli od mäsa, ...
Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...
Pomsta pytliaka Samuela
Už si nepamätám, prečo tento recept dostal názov aký má. Videl som ho pred ôsmimi...
Chlebová polievka
Zemiaky nakrájame na kocky, chlieb a cibuľu nakrájame na malé kocky. Nakrájanú cibuľu speníme na...
Veľkonočný kysnutý veniec
Do preosiatej múky pridáme sušené droždie, zmäknuté maslo, vajce, mlieko, olej, cukor...
Slaný cuketový koláč
Vyvaľlkané cesto potrieme olivovým olejom, cesnakom, rozdrvenou fetou a ukladáme naň plátky nakrájanej zeleniny...
Špenátovo-šalátový prívarok
Na svete je veľa samoukov „gazdiniakov”, no ale aj profesionálov, ktorí za pozitívny vzťah k...
Pstruh s batatovými džatkami, so žihľavovými čipsami a s velouté z potočnice
Umytého a očisteného pstruha zavákuujeme a vložíme do sous vide zariadenia na 65 °C asi na 10...
Pišot Detí vetra
V zážitkoch som niečo popísal o skúsenostiach s Deťmi vetra, teda rómskou komunitou a ich varechami...
Hubník
Je to moravské veľkonočné jedlo. Je veľmi chutný, majú ho radi aj deti aj dospelí.
Morský vlk s mozzarellovou krustou
Filety z morského vlka posolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou, potrieme olivovým olejom a necháme odležať...
Slané zavinuté palacinky
Ahojte, tento recept vznikol ako všetky moje recepty = improvizáciou. Sú to slanšie palacinky s...
Mrazenie balíčkov zeleniny
Doniesla som z chalupy nejaké vňate a nebolo času ich spotrebovať, urobila som balíčky. ...
Krevety s bambusovými výhonkami v kokosovom kréme
V hrnci uvaríme ryžu a necháme ju napučať 10 - 15 minút. Ošúpeme cesnak a na...
Teplá paštéta
Toto jedlo je super na raňajky, papáme to ešte z čias našich detských a papajú to...
Sladké cuketové cestoviny
Priznávam, dochádza mi fantázia. Nanešťastie cuketa nedochádza, tej je stále dosť. Táto nerovnováha...
Cesnaková polievka
Do vriacej vody dáme variť mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu (všetko pokrájané na kocky) a...
Polievka Saint Germain, pravá, neskrátená verzia
Toto je pravá Saint Germain, na porovnanie so skrátenou verziou. Je vynikajúca, a chutí...
Mäsové guľky v jablkovej omáčke
Recept mám od mojej mamky :) Toto jedlo patrí k mojim najobľúbenejším :)
Quingurzotto
Názov zaujímaví chuť ešte zaujímavejšia :) Rada sa hrám so zdravými potravinami a toto je jeden z...
Treska s kuracou pečeňou
Je to niečo ako falošná treščia pečeň. Pečeň ma tu vlastnosť, že nasaje do seba...
Jahodová pena s bielou čokoládou
Pekanové orechy zľahka rozbijeme zabalené v utierke tĺčikom na mäso. Takúto mrvenicu nasucho opečieme na horúcej...
Mini rajčinky na zimu
zostal mi nálev z papričiek a tak som si naložila aj moje rajčinky.