Cuketové podkovičky - príloha fotorecept

tinca - fotkatinca, 16. októbra 2011
Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept)
Foto: tinca

Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia sa opekaným cesnakom.

10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks stredná
1 ks bezstrukový
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny, ktorých je minimum vzhľadom na to, že sa jedná o prílohu k hlavnému jedlu.

    Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu olúpeme prepolíme a vyberieme jadrovník. Nakrájame ju na podkovičky cca 1 cm hrubé. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky.

    Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cuketu vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja do ružova, ako hranolky.

    Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyberieme sitkom, na servítke necháme odtiecť prebytočný olej. Na malom množstve oleja si opečieme cesnak, ktorý vyberieme deravou lyžicou a zbavíme ho tuku.

    Cuketové podkovičky - príloha (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pred podávaním osolíme a posypeme opečeným cesnakom. Podávame ako prílohu, alebo len-tak s tatarkou, kečupom ako komu chutí. RADA NAVYŠE: pred vyprážaním doporučujem obaliť v múke, budú chrumkavejšie! Ja som tak urobila až poslednú várku.

Diskusia k receptu

orchidea
Ešte mám doma jednu cuketu, vyskúšam, páči sa mi to.
nika60
Páči sa mi tento recept a cuketu mám rada na všetky spôsoby
danculka
Už som sa zľakla,že sú to ,,morské plody,,,ale toto mi vyhovuje,super...
letisia
Výborný nápad, toto určite vyskúšam. Aj k večernej telke vhodné namiesto nezdravých čipsov.
tetrisss
Hehe, aj ja som na to kukla krivym okom, ze krevety, ale cuketa, to ano, to mozem. Urcite vyskusam.
marauder
Suhlasim s letisiou....Genialny napad! Testovacia verzia bude s mukou (teraz by ju mali tusim rozdavat aj s cestovinami), ale predtym by som to este do niecoho namocil.... Ty si autorka, tak "babo, rad!" ;-))
sonulienka
škoda,že nemám cuketu hneď by som to skúsila ale aj tak uložím ak by niekedy
sonulienka
škoda,že nemám cuketu hneď by som to skúsila ale aj tak uložím ak by niekedy
letisia
@marauder ja by som nenamočila predtým, lebo cuketa by zmäkla a púšťala vodu, ale po vypražení by som zamiešala s nejakou mletou zmesou, napríklad aj na americké zemiaky.
tatranka
V prvom momente som si myslela,že sú to krevety.A tie veru nemusím.No ty si zvolila cuketku,ktorú milujem.Receptik putuje do kk,aby som naň nezabudla.
tinca
@danculka trošku to vyzerá ako krevety @marauder nenamáčať @letisia ja som to okorenila opečeným cesnakom a navyše to bola príloha k tej panenke,ktorá bola dostatočne korenená, bilo by sa to. Ale ak to chceš jesť samostatne, nápadom sa medze nekladú. Ale menej je viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia