Foto: tinca
Cuketu môžeme použiť aj ako prílohu k jedlu. Podkovičky sa robia na spôsob hranoliek a doplnia sa opekaným cesnakom.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny, ktorých je minimum vzhľadom na to, že sa jedná o prílohu k hlavnému jedlu.
-
2
Cuketu olúpeme prepolíme a vyberieme jadrovník. Nakrájame ju na podkovičky cca 1 cm hrubé. Cesnak očistíme a pokrájame na plátky.
-
3
Cuketu vyprážame v dostatočnom množstve horúceho oleja do ružova, ako hranolky.
-
4
Vyberieme sitkom, na servítke necháme odtiecť prebytočný olej. Na malom množstve oleja si opečieme cesnak, ktorý vyberieme deravou lyžicou a zbavíme ho tuku.
-
5
Pred podávaním osolíme a posypeme opečeným cesnakom. Podávame ako prílohu, alebo len-tak s tatarkou, kečupom ako komu chutí. RADA NAVYŠE: pred vyprážaním doporučujem obaliť v múke, budú chrumkavejšie! Ja som tak urobila až poslednú várku.
Diskusia k receptu