Foto: marisee
Tradičný dezert popisovaný už v stredovekých knihách. Smotana, žĺtka, cukor a karamel, dochutený vanilkou, škoricou či citrónovou alebo pomarančovou kôrou.
porcií
príprava
na 100 °C
Postup
-
1
Vanilku rozpoľte po dĺžke a so smotanou nechajte zovrieť. Nechajte vychladnúť, následne vanilku vyberte.
- 2
Žĺtky opatrne vymiešajte s cukrom (dávajte pozor, aby sa netvorila pena). Smotanu pomaly vmiešajte do žĺtkovej zmesi.
- 3
Nalejte do zapekacích misiek, vložte do predhriatej rúry na 100°C a pečte cca 80 minút. Obsah by mal byť trasľavý, ani tekutý ani tuhý. Nechajte vychladnúť a uchovávajte v chladničke.
- 4
Pred podávaním povrch posypte cukrom z Guadeloupe a zapečte plynovým horákom, prípadne pod rozpáleným grilom na karamelovú krustu. Zaujímavú a chutnú alternatívu pripravíte, ak na miesto cukru z Guadeloupe použijete javorový cukor (pozor na zapekanie, rýchlo sa spáli).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu