Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou

mariamka - fotkamariamka, 5. januára 2014
Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou
Foto: mariamka

Keď už sme naštartovali ten zdravší posviatočný trend, poďme v ňom pokračovať.

Suroviny

500-800 g
1/2 ks
5-6 plátok
1 ks
Chlebovo-zemiaková krusta:
2 krajec
2-3 ks
1 ks
2-3 strúčik
2-3 PL
Pečená kapusta:
1/2 hlávka
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Ryby som odmrazila, umyla, nakorenila korením na ryby a pokvapkala citrónom. Nechala odležať.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 1
  2. 2

    Na plnku namočíme 2 krajce chleba v teplej vode.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým pekáč vyložíme slaninou..

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 3
  4. 4

    pokladieme cibuľu..

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 4
  5. 5

    a naloženú rybu.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 5
  6. 6

    Do misy, kde som mala naloženú rybu, som vyžmýkala chlieb, pridala vajíčko, postrúhané zemiaky, soľ, korenie, petržlenovú vňať, prelisovaný cesnak, trošku smotany.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 6
  7. 7

    Spracujeme na kompaktnú hmotu. Je to šťavnaté, ak chcete, pridajte strúhanku, ja som to nechala takto.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 7
  8. 8

    Rovnomerne navrstvíme na rybu, netreba vôbec podlievať.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 8
  9. 9

    A zároveň si do druhého pekáča pripravíme kapustu - nakrájame na hrubšie, osolíme, orascujeme, okoreníme, polejeme olivovým olejom a dáme piecť zároveň s rybou /so zapnutým ventilátorom/. Za inšpiráciu k pečenej kapuste ďakujem Boise :).

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 9
  10. 10

    Rybu som nechala piecť pri 180 °C 30 minút,,

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 10
  11. 11

    kapustu cca 45, občas premiešame, ak treba podlejeme, zostala pekne chrumkavá. Dochutíme citrónom a balzamikom.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 11
  12. 12

    Úplne to takto stačí, je tam mäsko, šťava aj príloha (síce môj mrmlal, kde je nejaký chlieb, ale zbaštil). Nezvykla som takto variť, ale Varecha inšpiruje. Ďakujem všetkým za nápady, prajem dobrú chuť.

    Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou - obrázok 12

Diskusia k receptu

kukulienka71
oceňujem tvoju snahu,ale ja by som si netrúfla jesť tresku s kapustou,vôbec mi to nepasuje...
violetacamorova
Vyzerá chutne tento spôsob úpravy ryby mne by to tiež stačilo takto ale priateľ by si asi tiež pridal krajec chleba :) A čo vravíš na tú kapustovú prílohu bolo to chutné, ešte som neskúšala kapustu k rybe?
mariamka
@kukulienka71 v pohode :) mozno sa to zda nezvykle, ale pecena kapusta chuti uplne inak ako kapusta :) trosku sladkasto a strati ten typicky kapustovy "smrad", mam troch chlapov doma a ani jeden sa nad tym nepozastavil, a nereklamoval, akurat drahy si to dal druhykrat s chlebom :)
@violetacamorova chuti asi tak ako som opisala :) dakujem vam a tiez @izabelke
kukulienka71
@mariamka ,ja mám dusenú kapustu veľmi rada,aj tresku mám rada,len si to neviem spolu predstaviť,to je môj problém:-)ešteže tí naši chlapi nie sú takí vyberaví a zjedia,čo im s láskou pripravíme
pusta
@mariamka , nádherný recept na tresku, páči sa mi tvoja kreativita, si veľmi šikovná :-)
určite vynikajúci, robím na podobný spôsob, ale tento je lepší :-)
5*****
eviana
@mariamka , tiež uvažujem aké to asi je spolu treska a kapusta... ešte som takúto kombináciu nejedla, ale vyzerá to prudko mňamózne a ja kapustu môžem na každý spôsob (vlastne okrem kapustových fliačkov na sladko), takže to stojí za pokus.
salinka
Fíha, ale si tu rybku obohatila:-)
@mariamka , chcem sa ťa trocha od veci spýtať, či bola tá kimlova treska taká výborná aj z kapra. Jeden sa mi nudí v mrazničke, rozmýšľam, či ho na to použijem:-)
mariamka
@salinka bola dobra, aspon co si pametam :) akurat trosku vadili kosti, mala som ho po uvareni obrat, nabuduce budem mudrejsia,, ja mam kapra velmi rada, mame tuna cistu vodu - chovny rybnik, takze ani nejako mimoriadne nepachnu, urob napr. z polovice na skusku a uvidis
salinka
No veď to je práve tá galiba, že som ho dostala už zmrazeného vcelku. A veľký je ako sumec:-) To by sme asi nezjedli. Ale keď spravím tresku, môžem obdarovať susedov:-) Kosti vyoperujem, hlavné, že chutil, ďakujem:-)
kimlo
@salinka zo sladkovodnych ryb robit salat na sposob tresky neodporucam, moze to byt dobre ale nie je to ono...prave som dostal zase tresku priamo ulovenu z mora v Norsku, to bude iny level... :-)
salinka
No teda @kimlo a to mi prečo robíš?! Aj chcem takú, tiež som poslúchala:-) Ale ďakujem za upozornenie. Pôvodne som sa chcela spýtať teba, ale v komentoch som sa dočítala, že @mariamka experimentovala aj s kaprom. Tak čo teraz s unudeným hyperkaprom?
kimlo
@salinka vyskusaj a uvidis... A hlavne daj potom vediet, mozes aj pod moj recept. Ja som skusal robit aj ryby na kyslo, zo sladkovodnych ryb, ale nebolo to ono ako ked sa spravia z morskych... To je ale len moj nazor...