z časopisu Život
na 180 el. °C
Postup
-
1
Cesto: Vajcia rozdelíme. Bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Žltky vymiešame s medom dopenista, pridáme sneh. Do zmesi zľahka zamiešame preosiatu múku. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.
- 2
Plnka: Cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Horúcu kávu zmiešame s rumom a zmesou zalejeme karamel. Varíme na miernom ohni, kým sa karamel úplne rozpustí. V mlieku rozšľaháme múku, pridáme do horúcej karamelovej zmesi a povaríme do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme s medom a postupne do zmesi zašľaháme uvarenú kašu.
- 3
Dokončenie: Korpus vodorovne rozrežeme na polovice. Polovicu krému natrieme na spodnú časť korpusu a zakryjeme hornou polovicou. Tortu natrieme zvyšným krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu