Medová torta

3sandra3 - fotka3sandra3, 18. septembra 2011

z časopisu Život

40 minút
na 180 el. °C

Suroviny

Cesto:
10 ks
150 g
50 g
200 g
Plnka:
100 g
250 g
150 g
200 ml -uvarená
200 ml
4 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Cesto: Vajcia rozdelíme. Bielky vyšľaháme dotuha s cukrom. Žltky vymiešame s medom dopenista, pridáme sneh. Do zmesi zľahka zamiešame preosiatu múku. Cesto dáme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Dáme do vyhriatej rúry a upečieme.

  2. 2

    Plnka: Cukor rozpustíme v hrnci na karamel. Horúcu kávu zmiešame s rumom a zmesou zalejeme karamel. Varíme na miernom ohni, kým sa karamel úplne rozpustí. V mlieku rozšľaháme múku, pridáme do horúcej karamelovej zmesi a povaríme do zhustnutia, odstavíme a necháme vychladnúť. Maslo rozšľaháme s medom a postupne do zmesi zašľaháme uvarenú kašu.

  3. 3

    Dokončenie: Korpus vodorovne rozrežeme na polovice. Polovicu krému natrieme na spodnú časť korpusu a zakryjeme hornou polovicou. Tortu natrieme zvyšným krémom. Dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

letisia
Aj ja vyskúšam. Len ma zaujíma či treba použiť tureckú kávu a či precedenú.
3sandra3
@letisia káva má byť čistá, takže buď nescafé alebo normálnu precedenú, aby tam neboli tie zrniečka maličké
ancicka
Na tortovú formu sa mi vidí,že je to veľa vajec,ale keby sa pieklo v dvoch tak by to bolo akurát.Ta medová plnka stojí za vyskúšanie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia