
Hutná cibuľačka MECOMKA
Od našej mäsiarskej firmy MECOM som dostala darček, okrem ich kuchárskej knihy a kalendára aj niekoľko...

Hroznová bublanina
Zmaknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom a so žltkami. Pridáme citronovú šťavu, vanilínový cukor, polohrubú múku...

Francúzske toasty s malinovou omáčkou
Komerčný recept<br /> Víkend praje poriadnému spánku, leňošeniu ale aj neskorým a dlhým raňajkám. Jednoduché, ...

Bravčová pečeň restovaná na škvarkách
Už dávnejšie som sa Vám bol vyspovedal z mojej velikej vďaky šikovnej pani Blaženiakovej, mojej vzácnej...

Jahňacie kotlety s aromatickým kuskusom
Jahňacie kotlety naplátkujeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Grilujeme z oboch strán na...

Pórkové placičky
Recept je původně čínský, přizpůsobený našim možnostem. Ve většině domácností se jistě rýžové víno nepoužívá,...

Ryba na víne s chilli
Tento sposob pripravy ryby som odkukala od svokry. Najradsej mam takto pripravenu prazmu, ale tentokrat...

Kuřecí uzená noha s mangoldem
Uzená masa považuji za výborná. Takový mangold je skvělá, lehká příloha. Brambory nevylučuju, ...

Zemiakové holúbky
Kapustné listy sparíme vo vriacej vode, potom ich vyberieme a hlúb opatrne naklepeme tĺčikom na mäso,...

Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...

Domáce pomarančové cestoviny s plnenými morčacími prsiami a flambovaným ovocím
Dnes sme mali skvelý obed s domácimi pomarančovými rezancami. robievam ich väčšinou ako prílohu k pečeným...

Tartar z kreviet s kaparami
Silvester a vítanie Nového roku je ten správny čas na vychutnanie si extra lahôdok...

Plnený baklažán
uvarenu ryžu rozmiesame s pomletým mäsom. Pridame cele vajce, koreniny, sôl, podľa chuti.

Bramboráčky
Dnes večer jsem se nudila, tak jsem se rozhodla, že připravím mámě malé překvápko a...

Zdravý mrkvový koláčik
Tento recept vznikol s veľkou dávkou improvizácie a skombinovaním rôznych receptov, keďže ani jeden čo som našla,...

Letná bublanina
Komerčný recept <br /> Bublanina je voňavou klasikou slovenského sladkého pečenia. Jednuduchý a univerzálny recept chutí vždy najlepšie...

Pórová polievka s cesnakovými krutónmi bez lepku
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. Na rozohriatom masle...

Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi
Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú...

Štrúdľa s jablkami, orechami a brusnicami
… te Flérkó-mámo a depak só dvéřka z té kadibudky? Toš si slepé pazgřivče, nebo nevidíš,...

Baraní perkelt s kapustou
Baranie mäso zbavíme tuku i blán, dobre umyjeme a pokrájame na kocky. Cibuľu nadrobno posekáme, speníme na...

Jarné plnené kuracie mäso
Pôvodne som uvažoval o mäsku z moriaka ale čoskoro budeme mať rodinné oslavy tak tú morčacinku použijem...

Hovädzie rezne v omáčke
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na rezne, naklepeme a osolíme. Na masti alebo oleji speníme pokrájanú cibuľu, očistenú...