Kuracie závitky s bryndzou a paradajkovým ragú fotorecept
Jozef Klubník
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 12. mája 2017
šéfkuchár Austria Trend Hotela Bratislava****, 12. mája 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
35 minút
príprava
príprava
40 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Kuracie stehná vykostíme, naklepeme a osolíme.
-
2
Z mrkvy a cukety za pomoci kuchynskej škrabky vytvoríme pásiky, ktoré položíme na vykostené kuracie mäso. Na ne pložíme trochu bryndze a všetko spolu zvinieme. Čierne korenie rozdrvíme v mažiari a posypeme ním závitky. Vložíme ich do pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry pri 160 °C asi na 40 minút.
-
3
Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku, primiešame paradajky zbavené šupky a nakrájané na kocky, osolíme a varíme na hustotu ragú. Na záver pridáme nahrubo nakrájanú petržlenovú vňať. Ako príloha sa hodia maslové šúľance z varených zemiakov, vajíčka, múky a zo soli.
želám úspechy,šťastie,zdravie..