Foto: ejiku
Videla som to v Írsku. (tento recept nájdete aj tu: www.nosalty.hu,,www.toprecepty.sk /som registrovaná na týchto stránkach/).
porcie
príprava
na 180°C °C
Suroviny
2,5 ml šálka: | |
1 šálka, strúhaný |
|
1 1/8 šálky, vlažná |
|
3 šálky |
|
2 lyžičky |
|
2 lyžičky |
|
3 1/4 lyžička |
|
1 lyžica |
|
Na varenie: | |
3 l |
|
1 lyžica |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Polovicu syra dáme stranou.Zvyšok syra spolu s ostatnými prísadami dáme do domácej pekárni a podľa pokynov programu spravíme(program na hnetenie). Keď je cesto hotové vyberieme z pekárni na dosku.Rozdelíme na 8 ks.Vypracujeme v tvare prstenca(stlačíme dieru uprostred). 3 litre vody,1 polievková lyžica cukru dáme zovrieť.Akonáhle dôjde k varu, vložíte bagely.Obe strany pol minút varíme. Vyberieme,1 minút necháme odležať.S vajcom potreme,posypeme syrom (podľa chuti a sezamovými semienkami alebo makom).Bagely vložíme na panvicu vysypané kukuričnou múkou pečieme v predhriatej rúre dozlatista.
Diskusia k receptu