
Pečeň pre záhradkára i zajačiara
Je to už dávno, keď som sa na našej záhradke na Furči v mojich rodných Košiciach venoval aj chovu zajacov. Často ich bolo aj okolo stovky a tak som ich pečeň pripravoval v rôznych kombináciách....

Medovníkové valentínske srdiečka bez lepku
Na svätého Valentína radi obdarúvame svojich najbližších či už kvetmi, sladkosťami alebo inými darčekmi. My sme pre vás dnes pripravili jednoduchý, ale efektný recept na bezlepkové medové srdiečka....

Cestoviny s pestom z mrkvovej vňate
Väčšina ľudí vňať mrkvy vyhadzuje. Tá pritom obsahuje mnoho vitamínov a minerálov a dá sa používať...

Sladký toast vo vajíčku
Bagetky namočené vo vajciach sme obaľovali v ovsených vločkách, aby sme pridali zdravú surovinu. Nie je to...

Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

Kakaová omáčka do zásoby
Ak milujete palacinky, lievance či ovocné poháre, táto jednoduchá omáčka sa vám v chladničke v...

Hrušky s čokoládovou polevou a vanilkovou zmrzlinou
Hrušky patria medzi obľúbené ovocie. Pripravte si z nich tento chutný dezert s vanilkovou zmrzlinou a...

Ryža Alicantino
Ryža Alicantino je klasikou stredomorskej kuchyne, ktorá kombinuje čerstvé suroviny a morské plody pre jedlo plné chuti a tradície....

Mätovo-hráškove pyré à la Východ
Mätu, kapary, mandle, cesnak, strúhaný parmezán a olej zmixujeme do pesta.

Jazmínová ryža s bazalkou a arašidmi
Jazmínová ryža je typ dlhozrnnej ryže s veľmi osobitou vôňou a chuťou, podobnou praženým orechom....

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Steak so špenátovým šalátom
Šalát zo špenátových listov, jablka, šalotky a zálievkou z citróna, sójovej omáčky, cukru...

Il vitello tonnato (roastbeef s tuniakovou omáčkou)
Roastbeef (teľacie mäso) s tuniakovou omáčkou je typický recept z Piemontu, veľmi jednoduché (aj ako predjedlo) na prípravu....

Kuracie prsia s mrkvou a hráškom
Na troche oleja jemne osmažíme nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pridáme nakrájané kuracie prsia (poprípade iné...

Mrkvovo-mliečna polievka
Tento recept mám od svojej staršej sestry a je vynikajúci. Už nikdy mliečnu polievku nerobím inak....

Petržlenovo-medvedie pesto so slnečnicovými semienkami
Keď na jar začne rásť medvedí cesnak, nie je nič ľahšie ako si urobiť medvedie pesto....

Tekvicovo-batatová polievka
Krémová polievka nie každému vyhovuje. Ale tí, ktorí ju majú radi, si prídu na...

Avokádový šalát s paradajkovou zálievkou
Avokádový šalát je svieža, zdravá a chutná voľba....

Milkshake s vanilkovou zmrzlinou
Smotanu a mlieko nalejeme do mixéra, vsypeme zomleté maslové sušienky, pridáme zmrzlinu a všetko spolu...

Jednohubky bez lepku so strúhaným vajcom a s lososom
Dnes máme pre vás opäť jeden rýchly a efektný recept, ktorý isto oceníte počas veľkonočných sviatkov....

Malinovo-karamelové datle
Jednoduchá, zdravšia a chutná maškrta. Ďalší z mojich tzv. recyklačných receptov....

Svieži ryžový šalát s krevetami
Dnes sa ponoríme do jedného z najosviežujúcejších a najchutnejších kulinárskych pôžitkov, ktoré ponúka stredomorská kuchyňa: ryžový šalát s krevetami....

Lieskovooriešková mliečna ryža s marcipánom
Mliečna ryža ako dezert, vychutnajte si ju s ryžou SOS Classic.

Red velvet guľky s prekvapením
Po veľmi dlhej dobe som opäť piekla red velvet - tentoraz minitortičky. Z vykrajovania mi zostali zbytky, a ako prvé ma napadli ako inak guľky....

Grilované ovocie s medom a chrumkavými sušienkami
Grilované ovocie chutí skvelo s kopčekom zmrzliny alebo šľahačky.

Cestoviny s cuketou a čínskou kapustou
Čínska kapusta je veľmi chutná zelenina. Dá sa použiť na akýkoľvek pokrm, od šalátov cez prílohy, polievky......