Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate

markyno - bez fotkymarkyno, 28. januára 2023
Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate
Foto: markyno

Rozhodli sme sa zužitkovať mrkvovú a petržlenovú vňať, ktoré sú bohaté na vitamíny, preto sme z nich pripravili pesto.

2,5 dl
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1/2 zväzku
1/2 zväzku
3 PL
3 PL (alebo píniové alebo olúpané lieskové oriešky)
1 ks
2 strúčiky
z 1/2  citróna




Postup

  1. 1

    Umytú vňať očistíme od hrubých častí.

    Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate - obrázok 1
  2. 2

    Mrkvovú vňať oblanšírujeme a žmýkaním ju zbavíme prebytočnej vody.

    Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a slnečnicové semienka.

    Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate - obrázok 3
  4. 4

    Obe vňate, mandľové lupienky, slnečnicové semienka, čili, cesnak a citrónovú šťavu mixujeme za postupného pridávania olivového oleja. Nakoniec osolíme.

    Pesto z mrkvovo-petržlenovej vňate - obrázok 4

Diskusia k receptu

farbuska
Veľmi pekný recept na pesto - aj vďaka tej čili papričke. Ďakujem zaň. Určite ho použijem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia