Foto: markyno
Rozhodli sme sa zužitkovať mrkvovú a petržlenovú vňať, ktoré sú bohaté na vitamíny, preto sme z nich pripravili pesto.
2,5 dl
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Suroviny
1/2 zväzku |
|
1/2 zväzku |
|
3 PL |
|
3 PL (alebo píniové alebo olúpané lieskové oriešky) |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
z 1/2 citróna |
|
|
|
|
Postup
-
1
Umytú vňať očistíme od hrubých častí.
-
2
Mrkvovú vňať oblanšírujeme a žmýkaním ju zbavíme prebytočnej vody.
-
3
Medzitým na suchej panvici opražíme mandľové lupienky a slnečnicové semienka.
-
4
Obe vňate, mandľové lupienky, slnečnicové semienka, čili, cesnak a citrónovú šťavu mixujeme za postupného pridávania olivového oleja. Nakoniec osolíme.
Diskusia k receptu