Nepečený dezert - variácia na krémeš
Výborný nepečený dezert, ktorý chutí naozaj každému, rýchlo pripravený a ešte rýchlejšie zjedený.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Na plech uložíme polovicu pufovaných chlebíčkov, polejeme polovicou rumu.
- 2
Z mlieka, kryštálového a vanilínového cukru a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý nalejeme na chlebíčky.
- 3
Smotanu na šľahanie vyšľaháme so Smetafixom a šľahačku navrstvíme na puding.
- 4
Na rodiaci sa dezert poukladáme druhú polovicu pufovaných chlebíčkov, ktoré znovu polejeme zvyškom rumu.
- 5
Čokoládu roztopíme a polejeme dezert. Dobrú chuť.
Tiež nepečený zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj mne to pride divne. V tomto pomere tak na dukatove buchticky.
autor ma asi na mysli tie kukuricne polystyreny
no, ani mne sa nezdá, žeby z litra mlieka a jedného zlatého klasu bol krém...
možno je to celé len recesia, keďže autor je "lacnylaci" :-). A možno má na mysli 1 bal., v ktorom sú 3 sáčky Zlatého klasu. Tak by z toho už mohol byť krém, aj keď potom už asi trochu tuhý. Asi by bolo dobré, keby autor upresnil popis. A foto by sa naozaj zišlo. A k tej pufovanej ryži - poznám jeden recept, kde sa dáva do cesta, ale nikdy som nič také nejedla a upiecť to nemám odvahu :-)
Autor zabudol napísať gramáž,pretože existuje Dr. Oetker Zlatý klas Krémový prášok na prípravu vanilkových krémov a plniek 200 g a to je na 1-1,25l mlieka ☺
Didinko zlatý, to je také trvanlivé pečivo www.fithall.sk/rest/magazin/5132-02-Jedlo-a-vyziva/462...
kúpiš v obchode. Recept na to nemám ani som nehľadal, poznám len Puf a Muf.
Haji, tie chlebíčky potrebujú veľa krému aby boli vláčne.