Vianočka „pain perdu“ s karamelizovaným jablkom
Matúš Kopčo
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 5. decembra 2017
šéfkuchár hotela Zelená Lagúna**** na Domaši, 5. decembra 2017
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najprv dobre rozmiešame vajíčka, vanilkovú dužinu, škoricový cukor a mlieko. V tejto hmote obalíme vianočku a osmažíme z oboch strán na masle.
- 2
Kryštálový cukor rozpustíme na karamel a pridáme ošúpané jablká nakrájané na plátky. Pridáme nakrájané maslo a varíme jablká asi minútu z každej strany. Nakoniec zjemníme zmes citrónovou šťavou. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.
Tiež toast:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu