
Hrnčeková bábovka
Zo žĺtkov a kryštálového cukru vyšľaháme penu do hladka najlepšie bez kryštálikov cukru. Do bielkov pridáme...

Dezert z fľaštičky
Dezert vo fľaštičke? Prečo nie?!? Môžeme ho brať na výlety a nič sa mu nestane, nebude...

Kačacie prsia na jablkovo-mandarínkovo-škoricovej omáčke
Kožu na kačacích prsiach ponakrajujeme, osolíme a okoreníme. Necháme aspoň 1 hodinu pri izbovej teplote...

Bezlepkové gruľovníky
„Grule“ na východe znamenajú zemiaky, čiže názov sa odvodil od zemiakovo-bryndzovej plnky, ktorá tvorí...

Horalkový cheesecake
Horalky sú bez pochyby jedny z najobľúbenejších keksov všetkých čias....

Perlička s hubovou plnkou
Vyskúšali sme, že lesné huby do chutnej perličky sú skvelou voľbou. Takto upečená plnka má...

Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

Malinový jogurt s medovými vločkami
Medové vločky si vyrobte do zásoby a uložte ich do uzatvárateľnej nádoby....

Vanilkové rožteky
Krehké, voňavé a priam neodmysliteľné – vanilkové rožky patria k najväčším klasickým pokladom vianočného pečenia....

Kuracie stehná s gaštanovou plnkou
Veľa ľudí sa domnieva, že s mojou „prišahanou“ máme alergickú reakciu na morčacie (po vihodňarski puľkové) mäso. Opak je pravda....

Najlepšie palacinky pre väčšie rodiny
Tieto palacinky sú najlepšie na robenie na panvici a samozrejme sú aj výborné, nadýchané....

Kráľovská jahodová torta
Nádherná a chutná tortička s citrónovým korpusom, vláčnym krémom a jahodami.

Krémová polievka z tekvice hokkaido
Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

Mangoldový koláč
Mangold je jedna z mojich najobľúbenejších zelenín. Pestujem ho na záhrade už dlhé roky....

Novoročné guličky
1. Krupicu v miske zalejeme horúcim mliekom a necháme vsiaknuť. Pridáme maslo, roztlačíme vidličkou,...

Paradajkovo-cibuľový šalát na zimu
Keď na jeseň pozberám na záhrade všetky paradajky, sú medzi nimi aj zelené, ktoré vonku už nedozrejú....

Karfiolové muffiny
Muffiny nemusia byť iba sladké. Kľudne môžu tvoriť súčasť obeda alebo večere. Spestríme tak náš...

Vegetariánska fašírka
Uvaríme zemiaky v šupke tak, aby sa dali ľahko popučiť. Čas varenia záleží od množstva...

Pečené kuracie krídla
Do misy dáme krídla, koreniny a trochu oleja, premiešame. Na plech dáme mastný papier...

Zemiaky s kyslými uhorkami
A opäť zemiaky na iný spôsob. Každá zmena je vítaná, naruší stereotyp. Rýchlo hotové...

Veľké „ravioly“ s ostriežom a so špenátom
Z múky, vajec, žĺtka a vody vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať asi hodinu v chladničke....
Bezlepkové slivkové guľky bez vajec
Slivková sezóna je v plnom prúde a tradične sme sa opäť pustili do prípravy slivkových guliek - v našej bezlepkovej verzii....
Plnené pečené jabĺčka s marcipánom
Využite naše obľúbené ovocie počas zimných dní aj do chutného voňavého dezertu....

Karamelové rezy
Rúru predhrejte na 180 °C (horný/dolný ohrev). V miske zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva...

Cestovinový šalát s tuniakom
Možnosti, ako meniť chute cestovinového šalátu, sú nekonečné....