Mramorovaný chlebíček
Máte chuť na sladké ku kávičke a nechce sa vám s ničím dlho piplať? Takýto chlebíček je vďačná a rýchla voľba. V jednoduchosti Zobraziť celý popisMáte chuť na sladké ku kávičke a nechce sa vám s ničím dlho piplať? Takýto chlebíček je vďačná a rýchla voľba. V jednoduchosti je krása a isto sa zje veľmi rýchlo :-)
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so štipkou soli do krémova. Po jednom zašľaháme vajcia.
- 2
Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s 50 ml mlieka zapracujeme do maslovej hmoty. Formu na chlebíček (11x25 cm alebo 11x30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- 3
Do formy dáme dve tretiny pripraveného cesta a rozotrieme.
- 4
Do zvyšnej tretiny cesta zapracujeme kakao a zvyšných 30 ml mlieka. Kakaové cesto dáme na svetlé cesto a pomocou vidličky jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie.
- 5
Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 55 až 60 minút. Upečený chlebíček vyberieme z formy, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tiež koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Ďakujem, si zlatá 😊
Joj, to nie.🤣