Mramorovaný koláč
Mramorovaný koláč

Mramorovaný chlebíček

theflyingbaker - fotkatheflyingbaker, 9. novembra 2025

Máte chuť na sladké ku kávičke a nechce sa vám s ničím dlho piplať? Takýto chlebíček je vďačná a rýchla voľba. V jednoduchosti Zobraziť celý popisMáte chuť na sladké ku kávičke a nechce sa vám s ničím dlho piplať? Takýto chlebíček je vďačná a rýchla voľba. V jednoduchosti je krása a isto sa zje veľmi rýchlo :-)

30 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

250 g zmäknuté
200 g
1 bal.
 štipka
4 ks
300 g
1 bal.
80 ml
20 g
Na posypanie:



Postup

  1. 1

    Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so štipkou soli do krémova. Po jednom zašľaháme vajcia.

  2. 2

    Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s 50 ml mlieka zapracujeme do maslovej hmoty. Formu na chlebíček (11x25 cm alebo 11x30 cm) vystelieme papierom na pečenie.

  3. 3

    Do formy dáme dve tretiny pripraveného cesta a rozotrieme.

  4. 4

    Do zvyšnej tretiny cesta zapracujeme kakao a zvyšných 30 ml mlieka. Kakaové cesto dáme na svetlé cesto a pomocou vidličky jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie.

  5. 5

    Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 55 až 60 minút. Upečený chlebíček vyberieme z formy, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

    Mramorovaný chlebíček - obrázok 5

Diskusia k receptu