prazdny

Glosterkine špagety

Cestoviny

Výborné špagety. Rýchla a jednoduchá príprava.

prazdny

Mušle s chilli džemom a bazalkou

Hlavné jedlá

Bolo mi ľúto vyhodiť thajskú bazalku, tak som zalovil v kuchárskej knihe Thai Street Food...

prazdny

Pikantný hovädzí rumpsteak s pomarančom

Hovädzie mäso

Väčšina Slovákov zbožňuje mäso a cestovanie. Tak prečo nespojiť obe vášne? Nech sa v hrnci a...

prazdny

Zeleninová s vývarom z králičích kostí a hlivou

Hlavné jedlá

Pred desiatimi rokmi som ešte vo veľkom „gazdoval“ na mojej furčianskej záhradke. To, čo som...

prazdny

Sviečkovica s gaštanovou plnkou a batatmi v slaninke

Hlavné jedlá

Teľacie mäso nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme, naplníme plnkou z gaštanového pyré,...

prazdny

Karfiolovo-brokolicový pekáč

Bezmäsité jedlá

Priniesla som si z obchodu oboje, karfiol aj brokolicu. A teraz čo s tým? A ajhľa, ako na objednávku vyskočil z časopisu tento recept...

prazdny

Kapor na citrónoch

Hlavné jedlá

Očisteného kapra bez kože vykostíme a pokrájame na tenké plátky. Osolíme a premiešame s rozšľahaným vajcom,...

prazdny

Ražniči s opečeným chlebom a syrom

Kuracie mäso

Komerčný recept<br /> Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte...

prazdny

Rýchle cestoviny s uhorkou a avokádom

Cestoviny

Máme veľa uhoriek a nevedela som, čo s nimi, tak som skúsila túto omáčku bez varenia....

prazdny

Cestoviny s tekvicovou omáčkou so šampiňónmi

Cestoviny

V jesennej sezóne nie je o tekvice všetkého druhu núdza. Vyskúšajte túto omáčku, ktorá sa...

prazdny

Kuracia rýchlovka

Kuracie mäso

Tento recept pochádza zo starého vydania Receptara Prima napadov.

prazdny

Mandľová kuracia nôžka

Kuracie mäso

Kuracie stehná vykostíme.

prazdny

Špirálky Snabb

Cestoviny

Cestovinové špirálky s cibuľkou a tvarohom, posypané petržlenovou vňaťou.

prazdny

Zaprávané žalúdky so slaninovou knedľou

Hlavné jedlá

Morčacie žalúdky umyjeme a varíme asi 2 hodiny vo vriacej vode. Žalúdky vyberieme, scedíme a nakrájame na menšie...

prazdny

Chvíľkové cestovinky

Cestoviny

Dnes som dostala špenát od mojej kamarátky Martinky. Vyskúšala som takéto cestovinky čo chladnička dala.

prazdny

Nadýchaný nákyp

Dezerty

Niečo chutne do prace na obed? Tento recept je na to to pravé. Rýchle a výdatne....

prazdny

Jahňacina s bok choy a ružičkovým kelom

Hlavné jedlá

Koncom jari t. r. sa v našej domácnosti uskutočnila bilaterálna porada Des Moines Iowa a...

prazdny

Vegetariánsky prívarok Mageirio z Grécka

Bezmäsité jedlá

Veľmi som si obľúbil novú tvár televíznej kuchyne, Diane Kochilas. Vyše mesiaca nás sprevádzala po...

prazdny

Ryžový pilaf

Bezmäsité jedlá

Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

prazdny

Vyprážané palacinky plnené kyslou kapustou a šampiňónmi

Bezmäsité jedlá

Palacinky a predsa nevyzerajú ako palacinky. Je to zdravý variant v našich predstavách sladkého jedla...

prazdny

Kapor po alsasky

Hlavné jedlá

Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom...

prazdny

Špenátové tortičky dia

Bezmäsité jedlá

Ako diabetik sladké nesmiem, ale vyzdobím si to, ako sladký koláčik a keď ho konzumujem, myslím na...

prazdny

Morčacie krídlo na čerstvých dubákoch

Hlavné jedlá

dnes sme mali na obed toto úplne skvelé jedlo... jednoduché a pri tom veľmi chutné.

prazdny

Baklažánové fusilli s paradajkovou omáčkou

Cestoviny

Nakrájaný baklažán namočíme na 30 minút do osolenej vody. Medzitým predhrejeme rúru na teplotu 220 stupňov...

prazdny

Plnené cukinové mištičky

Bravčové mäso

Dnes som mala cukinový deň. zavárala som papriku plnenú cukinovou zmesou... tak sme si urobili na...

prazdny

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou

Cestoviny

Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

prazdny

Zapekané obložené sójové rezne

Bezmäsité jedlá

Keďže som bola najskôr vegetariánom, a potom vegánom, pre mňa nebolo na nete nikdy dosť...