Foto: malinka711
Túto bábovku som dnes skúšala 1. krát a s výsledkom som bola veľmi spokojná a preto ju posúvam ďalej ...... náplň je univerzálna a Zobraziť celý popisTúto bábovku som dnes skúšala 1. krát a s výsledkom som bola veľmi spokojná a preto ju posúvam ďalej ...... náplň je univerzálna a môžete ju použiť aj do buchiet, kysnutých závinov a koláčov ......
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
250 ml vlažné |
|
2 lyžice |
|
štipka |
|
1 ks |
|
6 lyžíc, rozpustené |
|
1/2 ks, strúhaný |
|
|
|
30 g, čerstvé |
|
Maková náplň: | |
350 g |
|
1 lyžička |
|
10 - 12 lyžíc |
|
2 lyžice |
|
5 lyžíc |
|
250 ml |
|
2 lyžice, uvarená |
|
|
|
1/2 lyžičky |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Kvások: do vlažného mlieka s cukrom dáme droždie a necháme nakysnúť. Do misy preosejeme múku so soľou a muškátovým orieškom, pridáme citrónovú kôru, žĺtok, maslo a kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť na teplom mieste.
- 2
Pripravíme si náplň: Mak zomelieme s anízom, mlieko s cukrom necháme zovrieť a spolu s makom chvíľku povaríme za stáleho miešania, odstavíme a ihneď pridáme med, kávu, rum, pomarančovú kôru, škoricu a nakoniec najemno postrúhané jablko.
- 3
Cesto vyvaľkáme na tenko (čím tenšie, tým je viac stočené) a potrieme ho makovou náplňou zrolujeme (ako závin) a vložíme do vymastenej bábovkovej formy. Necháme 1/2 hodiny kysnúť v zavretej rúre, do ktorej dáme aj hrniec s vriacou vodou. potom hrniec vyberieme a bábovku pečieme pri 180° približne 50-60 minút. Upečenú bábovku vyklopíme z formy a pocukrujeme.
- 4
Nakrájame a podávame. Dobrú chuť !!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu