Ospravedlňujem sa vopred za fotku, ale koláčik nestihol stuhnúť nakoľko sú moji dvaja chlapi nedočkavý a museli okoštovať hneď...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 6 PL |
|
| 6 PL |
|
| 1 dl (alebo voda) |
|
| 1 dl |
|
| 6 ks menšie |
|
| 1/2 bal. |
|
| 1/2 bal. |
|
| podľa chuti |
|
| 1 bal. |
|
| 4 ks na sneh |
|
| Plnka: | |
| 0,5 l |
|
| 1 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 250 g |
|
| Šľahačka: | |
| 250 g |
|
| 1 bal. |
|
| Poleva: | |
| 150 g |
|
| 4 plátky |
|
| Ešte k plnke: | |
| 200 g |
|
| podľa chuti |
|
Postup
-
1
Cesto: Žĺtka vymiešame s práškovým cukrom do peny, po kvapkách pridávame olej a mlieko na striedačku, preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame. Jablká si nastrúhame na hrubo, pridáme škoricový cukor, vanilínový cukor, a kryštálový cukor, premiešame a pridáme do cesta. Z bielok si vyšľaháme sneh a tiež prídáme do žĺtkovej hmoty. Takto urobené cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech a upečieme na 180 °C asi 15 - 20 minút.
- 2
Plnka: Uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť za občastného miešania. Vymiešame si maslo s kryštálovým cukrom do peny a pridávame po lyžiciach vychladený puding. Do takto pripravenej plnky si dáme mascarpone a opatrne premiešame varechou.Ak je málo sladký tak si dochuťťe. Šľahačka: Smotanu na šľahanie si vyšľaháme do tuha, pridáme smeta fix a došľaháme.
- 3
Poleva: čokoládu si rozpustíme a pridáme trošku masla. Ak je cesto na koláč vychladené, dáme naň urobenú plnku, potom šľahačku a nakoniec polejeme čokoládou a dozdobíme ovocím. V mojom prípade to boli mandarínky ale vy si môžete zvoliť aké kto má rád. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu