Lion fitness tyčinka fotorecept

tutikompoty - bez fotkytutikompoty, 6. mája 2016

Šmakuláda pre tých, ktorý majú radi "zdravo" :) Jedna tyčinka má cca 243 Kcal, 9g bielkovín, 10g sacharidov, 16g tukov

18
porcií
5 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Oplátka:
200 g
50 g
2 ks
Plnka:
160 g
140 g
60 g
Poleva:
80 g
200 g




Postup

  1. 1

    Najprv si zmiešame v mise všetky suroviny na oplátku - mandľovú múku, vajcia a roztopený kokosový olej. Takto vymiešanú zmes natlačíme na plech (papier na pečenie) na vrstvu hrubú cca 3 - 5mm. Aby sa proste nestalo, že oplátka bude hrubšia ako plnka a zároveň to roztlačíme, aby vyšlo viac tyčiniek. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a následne vložíme cesto na 15 minút do rúry. Ja mám elektrickú, ale tak treba čas prispôsobiť a piecť podľa oka, aby cesto chytilo hnedé kraje.

    Lion fitness tyčinka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko z plnky si vymiešame spolu v mise a takto pripravenú zmes dáme na čas do chladničky. Po 15 minútach vyberieme oplátku z rúry a necháme vychladnúť.

    Lion fitness tyčinka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na oplátku si rozotrieme pripravenú zmes na plnku. Snažíme sa na hrubšie. Proste koľko nám vyjde :) Následne si oplátku pokrájame na keksy aké veľké nám vyhovujú.

    Lion fitness tyčinka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo vodnom kupeli si pripravíme čokoládu s maslom (poleva) a v rozpustenom horúcom masle tyčinky obalíme. Necháme stuhnúť a môžeme baliť do alobalu :) Najlepšie po tréningu alebo doobeda :) Dodá silu a cukor :D Jedna tyčinka má cca 243 Kcal

Diskusia k receptu

haji
@Tutikompoty (6.5.2016 22:36)
Tomu věřím, že sú skvelé! Máš fajn recepty, svěží, pěkně popsané, krásně naservírované, hezká fota. Je vidět, že vše děláš s láskou a že tě to baví. Přeji krásné dny, naplněné tvořivostí a pohodou!
tamik
Skvely recept..len som bola leniva urobit z toho tycinky tak som to servirovala ako kolac
tutikompoty
@Haji Ďakujem za pochvalu a som rád, že sa Ti páčia aj ostatné recepty :) Určite ich časom pribudne oveľa viac. @Tamik Hej dal by som si aj ten tvoj koláč, ale ja to mám z praktického hľadiska pre mňa rozdelené takto, aby som si to mohol dať po tréningu vždy len jednu.
ilusa
@tutikompoty ,urobene,vyborne a skoro aj zjedene,zial nie som taka disciplinovana ako Ty,ze si das iba jednu.Nemala som arasidy a tak som pouzila vlasske orechy,ale su aj tak vyborne
tutikompoty
@Ilusa Ja držím diétu, takže ja si môžem dať max jeden :) Ale inak by som ich zedol všetky, lebo mi to veľmi chutí :)