
Zeleninové chipsy
Prekvapte svojich hostí chipsami z cvikly, zemiakov, zeleru, batátu a mrkvy.

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Kuracie špízy s kozím syrom
Už sa žiada po tom vianočnom prejedaní niečo ľahšie, tak som vymyslela toto jedlo a chutilo...

Pivná zmrzlina - dezert
Sklenku s pivem nechám odstát cca 12 hodin. Přidám šťávu z půlky citronu a polovinu množství...

Srnčí tataráčik s prepeličím okom
Srnčí chrbát očistíme a najemno rozsekáme nožom. Pridáme najemno rozsekanú šalotku, mätu, horčicu, 50...

Krémová zeleninová polievka pre drobca a rodičov
Výborná, zdravá a chutná polievočka, ktorej prvú fázu si vychutnala naša deväťmesačná dcérka a po...

Sviečkovica s batátmi, hráškom a omáčkou
Až tri štvrtiny svadobných hostín sa krútia okolo tradičných jedál. To však neznamená, že majú tú istú...

Plnený sendvič
Perfektný recept pre návštevu, "pod zub" alebo na rodinné nedeľné raňajky.

Perkelt s kapiou
Kombinácia zeleniny vždy prináša nové chute, teda aspoň v prípade mojich chutí a osobných záľub...

Hliva kotúčová na slanine
Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie...

Panenka v hubovom fáši s plnenými zemiakmi
Umyté a osušené bravčové kosti rozsekáme na malé časti, vložíme do pekáča s olejom, podlejeme vodou...

Gnocchi so špenátovo-šunkovou omáčkou
Cestoviny uvaríme podľa návodu v mierne osolenej vode.

Margarétky
Vytvarovat je můžete vlastně z jakéhokoliv kynutého těsta, ale nejhezčí jsou z dalamánkového. Určitě máte nějaké...

Údené karé v slivkových slzičkách
Údené karé dáme do vriacej vody a varíme približne 20 minút. Vychladnúť necháme vo vývare...

Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...

Placky s údeným lososom
Očistené zemiaky postrúhame, dáme ich do misky, trochu osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ...

Veľkonočná tortilla
Tortilu ohrejeme na panvičke, uložíme na tanier a poukladáme šalát ochutený soľou, korením, olivovým olejom...

Plnené klobúky bedlí
Najprv si urobíme bešamel – roztopíme na panvici maslo a rozmiešame v ňom múku. Potom ju...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Kuracie mäsko pod rúškom tajomstva
Týmto jedlom som bola ponúknutá v Madarsku a kedže mi veľmi zachutil rozhodla som sa s ním...

Zeleninová zapekačka
Nie je to príliš zložité na prípravu ale zasýti, využije sa v tomto recepte mladá zelenina....

Marcipánovo-škoricové uzlíky
Tak tieto uzlíky som robila po prvykrát a veľmi sa podarili... čerstvo upečené chutia božsky :)

Cviklové záležitosti
Povodny recept so nasla http://www. kankan. sk/bloger/clanok/pecena-cvikla-s- ricottou/42346 kedze mam doma este nejake to kilo naviac tak som...

Špenátová polievočka s medvedím cesnakom
Kúpila som si pol kg špenátu a nevedela som čo s ním. Tak som sa inšpirovala...

Malinové cookies
Tento recept poznám z časopisu... Príprava nezaberie dlho, preto je môj obľúbený...

Šampiňónové penne s vlašskými orechmi
Jedinečná chuť penne so šampiňónmi, pórom a šťavnatými paradajkami, doplnená lahodnou jogurtovou omáčkou a posypaná...