Bryndzáčiky

heliana - fotkaheliana, 7. februára 2013
Bryndzáčiky
Foto: heliana

Tieto koláčiky sú veľmi chutné k vínku, alebo len tak na zazobanie...

48
porcií
20 minút
na 220 °C

Suroviny

250 g
80 g
125 g
1 ks
2 PL
1 KL
1 ks na potretie
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku so soľou preosejeme na dosku, pridáme nastrúhané maslo, bryndzu, vajce a smotanu.

    Bryndzáčiky - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu zamiesime. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a formičkami povykrajujeme tvary, na aké máme chuť. Z jednej dávky mi vyšlo 48 kúskov. Záleží od veľkosti formičiek.

    Bryndzáčiky - obrázok 2
  3. 3

    Uložíme na plech (ja som ho len poprášila múkou), potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrch posypeme rascou a hrubozrnou morskou soľou. Pečieme pri 220 stupňoch asi 20 min. do zlatista. Úžasná vôňa vám prezradí, že sú hotové...

    Bryndzáčiky - obrázok 3

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: