Foto: heliana
Tieto koláčiky sú veľmi chutné k vínku, alebo len tak na zazobanie...
48
porcií
porcií
20 minút
na 220 °C
na 220 °C
Postup
-
1
Múku so soľou preosejeme na dosku, pridáme nastrúhané maslo, bryndzu, vajce a smotanu.
-
2
Všetko spolu zamiesime. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a formičkami povykrajujeme tvary, na aké máme chuť. Z jednej dávky mi vyšlo 48 kúskov. Záleží od veľkosti formičiek.
-
3
Uložíme na plech (ja som ho len poprášila múkou), potrieme rozšľahaným vajíčkom. Vrch posypeme rascou a hrubozrnou morskou soľou. Pečieme pri 220 stupňoch asi 20 min. do zlatista. Úžasná vôňa vám prezradí, že sú hotové...
Diskusia k receptu