Foto: timeforacake
Veľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v mojom dome. Také krekry, ktoré nie sú ťažké Zobraziť celý popisVeľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v mojom dome. Také krekry, ktoré nie sú ťažké na prípravu;ktorých recept si nevyžaduje veľa ingrediencií a ktoré chutia úžasne s dipom, pomazánkou, ku šalátu..a vlastne ktoré sú skvelé so všetkým. Nech sa páči, ľanové krekry, ktoré si vás získajú (a ktoré zostanú chrumkavé aj týždeň po upečení;teda, ak vám nejaké ostanú:). Dobrú chuť!
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mrkvu si umyjeme, ošúpeme a postrúhame na čo najmenšie kúsky (na najmenších zúbkoch na strúhadle). Ku mrkve pridáme všetky ostatné ingrediencie a pomocou rúk vytvoríme z ingrediencií bochníček/guľu. Cesto nemiešame príliš dlho, bolo by moc vlhké.
- 2
Cesto si položíme medzi dva kusy papiera na pečenie a pomocou valčeka si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm.
- 3
Cesto si potom narežeme do tvaru krekrov (nožíkom krájame cez papier na pečenie-bez papieru by sa cesto lepilo na nožík).
- 4
Jemne odstránime vrchnú vrstvu papiera na pečenie a vložíme rovno do vyhriatej rúry (na strednú mriežku, nemusíme používať ani plech) na 12-15 minút, kým sa krekry na okraji neupečú a nezhnednú. Tie potom vyberieme a ostatné neháme v rúre dopiecť ďalších 5-7 minút.
- 5
Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu