Ľanové krekry

timeforacake - fotkatimeforacake, 28. júla 2014

Veľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v mojom dome. Také krekry, ktoré nie sú ťažké Zobraziť celý popisVeľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v mojom dome. Také krekry, ktoré nie sú ťažké na prípravu;ktorých recept si nevyžaduje veľa ingrediencií a ktoré chutia úžasne s dipom, pomazánkou, ku šalátu..a vlastne ktoré sú skvelé so všetkým. Nech sa páči, ľanové krekry, ktoré si vás získajú (a ktoré zostanú chrumkavé aj týždeň po upečení;teda, ak vám nejaké ostanú:). Dobrú chuť!

20
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

100 g
100 g
1
1 PL (bazalka/tymian/oregano)




Postup

  1. 1

    Mrkvu si umyjeme, ošúpeme a postrúhame na čo najmenšie kúsky (na najmenších zúbkoch na strúhadle). Ku mrkve pridáme všetky ostatné ingrediencie a pomocou rúk vytvoríme z ingrediencií bochníček/guľu. Cesto nemiešame príliš dlho, bolo by moc vlhké.

  2. 2

    Cesto si položíme medzi dva kusy papiera na pečenie a pomocou valčeka si vyvaľkáme cesto na hrúbku asi 3 mm.

  3. 3

    Cesto si potom narežeme do tvaru krekrov (nožíkom krájame cez papier na pečenie-bez papieru by sa cesto lepilo na nožík).

  4. 4

    Jemne odstránime vrchnú vrstvu papiera na pečenie a vložíme rovno do vyhriatej rúry (na strednú mriežku, nemusíme používať ani plech) na 12-15 minút, kým sa krekry na okraji neupečú a nezhnednú. Tie potom vyberieme a ostatné neháme v rúre dopiecť ďalších 5-7 minút.

  5. 5

    Vychladnuté skladujeme vo vzduchotesnej nádobe v chladničke.

Diskusia k receptu

luciak
velmi ti dakujem za tento recept, lebo som tiez zatial nenasla taky, pri ktorom by krekry ostali chrumkave, takze tvoj urcite vyskusam, v podstate asi aj dnes :D
elixir
Ukladám si, parádny recept, krekry vyzerajú chutne... :) Aj fotky sú moc krásne :)
tanickalc
Poraďte prosim aj niečo zdravé k nim. "To biele" vyzerá dobre, čo to je? Nespoznala som...
timeforacake
Nieco zdrave? napriklad hummus je skvely, mozu sa pouzit ako krutonky do salatu, alebo s arasidovym maslom (ak vynechame tie bylinky v ´ceste´-aj ked az tak nevadia)..alebo ich staci podavat s jemnym kozim syrom a tymianom - ako na fotke :) mozu sa chrumkat aj ku kremovym polievkam, slanym dipom a natierkam. Su naozaj vsestranne, odporucam! Dobru chut, nech uz si ich date ku hocicomu :)
janaka
Vzhľadom k počasiu ma dne schytila depka. Snorím po vareche a našla som tvoj recept. Bola som aj na blogu, len škoda že recepty z minulého roka sú len v angličtine. Ale .... krekry upečené a vyskúšané, sú famózne. Už aby bol večer a dáme si ich k vínku. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia