Šmolko puding

jarunecka - fotkajarunecka, 13. januára 2014
Šmolko puding
Foto: jarunecka

Keď sa nudím a trosku vymýšľam:-). Rodina sa posmiala a ocenili nápad:-).

Suroviny

 alebo iné ovocie




Postup

  1. 1

    Uvarime ako klasicky puding no ja som do jahodoveho nakvapkala farbivo a vzniklo toto chut ostala jahodkova. Na dno pohara som si dala piskotky pokvapkala sirupom nakrajala banan a naliala coko puding,pockala kym vychladne zas dala piskotky,banan a dala smolko puding ozdobila vychladila a podvala je to dobra zabavka a deti budu nadsene a da sa robit s roznych farieb :-)

Diskusia k receptu

smejkad
raz za sedem uhorskych rokov farebnu vylomeninu spravim aj ja a dcera je z toho potom uplne vytesena, ale vacsina varechacov je silne proti umelinam, takze s tymto napadom tu vela pochval nepozbieras :-)
julica
a prave modre farbivo je najskodlivejsie! urcite ni epre deti.
jarunecka
Este nemam deticky a raz za niekolko rokov neuskodi par kvapiek farbiva nikomu :-)
julica
Vsade ho je plno, nepridavala by som si ho dobrovolne. Lebo prave naopak, uskodi. Ved si pogoogli.
radulienka
Bože môj, naraz všetci akí múdri. Jasné, že niektoré prísady nerobia organizmu dobre, ale dnes mládež konzumuje strašne veľa fastfoodov a to je omnoho horšie ako občas pridať trochu potravinárskeho farbiva. To existovalo už dávno a nikomu z toho nič nebolo, veď ho tam nedáme toľko. @Jarunecka , máš to pekné a určite si tým potešila rodinu, ja som tých šmolkov mala rada, boli krajší ako iné figurky. Nedaj sa odradiť, moja, vďakja za peknú inšpiráciu...
afataga
vyzera to dost jedovato, na mna to posobi odpudzujuco
kakao
Uznávam, že recept bol pripravený a pridaný na Varechu len s najlepším úmyslom a nie s cieľom rozpútať hádku, ale priznám sa, že taktiež nie som priaznivcom podobných umelín a preferujem jednoduchú eleganciu. Podľa mňa dezert sám osebe bez farbiva nemusí byť nutne zlý, no ten "modrý" puding pripomína nemrznúcu zmes do ostrekovača :-) Nuž, 100 ľudí, 100 chutí, každý je zvyknutý na niečo úplne iné a pár komentárov tieto návyky nezmení...
rea1
keby som jedla puding, ktorý by mal modrú farbu a jahodovú chuť, človek, ktorý žije v mojej hlave by z toho bol asi mierne značne zmätený. ale vanilkový si spravím, prekladaný iba ovocím a rôzne vrstvy zafarbené postupne všetkými farbami, ktoré doma mám. asi 5. moje deti sú už tak dospelé, že keby sa mali otráviť, už sú otrávené dávno a ja takisto. farbivá som si kúpila, lebo sa mi páčl tvar fľaštičiek ale stoja mi doma v kredenci. tak si spravím dúhový mandarínkovo-banánový puding a v najbližšej dobe aj pásikavú krupicovú kašu. ak by som sa na vareche dlho neobjavila, hľadaj dúhový pomník na najbližšom cintoríne. :-))))
vyzerá to jedovato ale páči sa mi to.