Plnené morčacie stehno

vojna - fotkavojna, 17. februára 2013

Ako využiť morčacie stehno horné aby bolo diétne a dobré.

8-10
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

cca 1 kg
podľa chuti PL
2 PL
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Urobíme si nálev z rychlosoli, medu a vody.

  2. 2

    Morčacie stehno oderieme z kože poprípade vykostíme a orežeme ho do prijateľného tvaru. Hrubšie časti zrežeme a plat mäsa naklepeme. Všetko namočíme do nálevu a dáme na 24 hod do chladničky.

  3. 3

    Potom mäso vyberieme z nálevu plat osušíme a odrezky včetne kože pomelieme. Pomleté mäso ochutíme korením (paprika,čierne korenie, muškátový orech, soľ a pod.) a dáme na plat mäsa. Stočíme do rolády zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu aby nevytekala šťava. Hotovú roládu dáme na pekáč a v rozohriatej rúre na 150°c pečieme 1 hodinu. Po dopečení nechame v alobale postáť. Môžeme podávať teplé alebo studené

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
ach, keby neboli tie súčasné morky také tučné, hodnu z neho odrezávam tuk .... dobré to je určite, vyskúšam. aj trochu stratí ten morčací pach?

Pridaj komentár k receptu: