Ako využiť morčacie stehno horné aby bolo diétne a dobré.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Urobíme si nálev z rychlosoli, medu a vody.
- 2
Morčacie stehno oderieme z kože poprípade vykostíme a orežeme ho do prijateľného tvaru. Hrubšie časti zrežeme a plat mäsa naklepeme. Všetko namočíme do nálevu a dáme na 24 hod do chladničky.
- 3
Potom mäso vyberieme z nálevu plat osušíme a odrezky včetne kože pomelieme. Pomleté mäso ochutíme korením (paprika,čierne korenie, muškátový orech, soľ a pod.) a dáme na plat mäsa. Stočíme do rolády zabalíme do niekoľkých vrstiev alobalu aby nevytekala šťava. Hotovú roládu dáme na pekáč a v rozohriatej rúre na 150°c pečieme 1 hodinu. Po dopečení nechame v alobale postáť. Môžeme podávať teplé alebo studené
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu