
Cviklové rizoto podľa Štefana Martinoviča
Snažíte sa do seba dostať cviklu a už neviete ako? Možno vám pomôže recept od Štefana Martinoviča...

Vianočné čokoládové rezy s čučoriedkami
Na vianočné sviatky som upiekla čokoládové rezy s čučoriedkovou plnkou. Piškótové korpusy spojené čokoládovým krémom a...

Jednoduchý demikát
Demikát sa varil najmä v oblastiach, kde bol rozvinutý chov oviec a o kvalitnú bryndzu nebola núdza....

Lososový steak s pomarančovou omáčkou
Umytý a očistený lososový steak opečieme na panvici na rozohriatom masle z oboch strán, osolíme, ...

Gaštanová torta
Žĺtky vyšľaháme dopenista s práškovým cukrom a postupne do nich pridáme gaštanové pyré. Zvlášť vyšľaháme bielky...

Mrkvovo-pomarančové košíčky
Preosejeme múku, pripravíme cukor (používam hnedý - rozmixovaný takmer na práškový), mrkvu nastrúhame najemno.

Kuracie prsia s bazalkovým maslom, šťuchanými zemiakmi a glazovanou mrkvou
Jednoduchá príprava ale veľmi chutné jedlo.

Sýta fazuľa so zeleninou
Táto večera úplne zasýti dvoch dospelých, aj keď tam je len máličko mäsa:-)

Linecké kolieska s jahodovým lekvárom
Skoro všetky linecké kolieska alebo teda linecké pečivo sa robieva s ríbezľovým alebo nejakým kyslejším lekvárom...

Ruské čajové pečivo
Chcela som toho roku upiecť niečo nové na Vianoce, až som našla starodávny receptík ešte z knižočky...

Moja čína alebo mäsko s kapustou a kukuricou
Možno sa niekomu nebude páčiť názov receptu, ale ja som ho kedysi takto nazvala, keď...

Guličky ako Ferrero
tento recept mám rada lebo sa dá robiť na viac spôsobov a vždy je fantastický

Rýchle cestoviny
Dnes som nemala čas na veľké varenie, tak som urobila rýchle cestoviny...

Tvarohovo-medové rezy
Na cesto všetko zmiesime, zabalíme do folie a odložíme do chladničky na cca 2 hodiny...

Raňajková ovsená kaša
Zdravé a výdatné raňajky sú základ na celý deň. Ovsená kaša vás zasýti a dodá potrebné...

Karfiolovo-cícerové curry so syrom a s kešu
Vegetariánske jedlo s indickou inšpiráciou, plné bielkovín a kombinácií mnohých korenín.

Polárna zmrzlinová roláda
Pre všetkých maškrtníkov a milovníkov sladkého počas horúcich letných dní :-) A návšteva neodolá :-))) Jednoducho mňam......

Nohutlu Mercimek Çorbası
Polievok, ktoré zahrejú a zároveň zasýtia nie je v týchto dňoch nikdy dosť. Tu je...

Cviklové rizoto
Na 1PL masla a olivovom oleji speníme šalotku, cesnak a pridáme ryžu, ktorú orestujeme...

Rebarborovo-jahodový koláč
Milujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý...

Cviklové guľky a fašírky s mungom, tekvicovými semienkami a slnečnicou
Cvikla, alebo červená repa. Obsahuje veľké množstvo vitamínov, minerálov, vlákninu, vápnik, ...

Kanapky s bryndzovou penou
Bryndzu, maslo, papriku vyšľaháme do peny a dochutíme soľou a korením.

Kokosové košíčky
Chcela som robiť keksíky z lisu, bohužiaľ hneď na začiatku som čosi zlomila a bolo po...

Topinamburová polievka
Topinambur je ešte stále pomerne neznáma rastlina, pritom je zaujímavá svojou chuťou a vlastnosťami. Topinambur...

Zapekané zemiaky so zeleninou a ryžou
Ryžu uvaríme do polomäkka, zemiaky nakrájame na plátky, zeleninu nakrájame alebo rozdelíme na menšie kúsky...

Kuracie mäso s karí korením
Jarnú cibuľku olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo prúžky...

Pošírovaný zubáč na gratinovaných zemiakoch
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave