Ovsené raňajky so semiačkami a figami
Tieto zdravé raňajky mám veľmi rada, aj keď viem, že sú pomerne kalorické hlavne vďaka...
Šatôčky plnené tvarohom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto a vyvaľkáme ho na hrúbku asi 2 mm, rozkrájame na štvorčeky,...
Čierna fazuľa s ryžou v kokosovom mlieku
Čiernu fazuľu namočíme s nakrájanou cibuľou na noc do vody a na druhý deň ju uvaríme domäkka....
Biskupský chlebíček sťa sapérov kédr
Pamätám sa na všetkých mojich učiteľov počnúc 1. triedou ZDŠ, podnes k nim prechovávam hlbokú...
Kanadský okrúhly koláč la tourtiére
Lístkové cesto natenko vyvaľkáme a vystelieme ním tortovú formu (najlepšie s priemerom 28 cm). Zvyšné cesto...
Segedín prvomájový v AZ
Ctených ortodoxných konzumentov „segedínu” vopred prosím za odpustenie, že som si dovolil túto, aj na...
Korenený kečup
Je čas zavárania a ja sa tomu taktiež nevyhnem. Keďže tento rok sa nám urodilo paradajok...
Kura Rosty
... alebo kuracie prsia so sezamom, plnené Nivou a Eidamom na zemiakovej slame a podávané s...
Špagetti vongole
Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu...
Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...
Poschodová sacherka
tento recept mam od @nelajsie... je na klasicku sacherku, , mimochodom najlepsiu na svete.....
Cestoviny s tofu
jednoduchý a rýchly recept ak vám vyhladlo a nechce sa vám dlho vyvárať :)
Muffiny z quinoy
Tieto muffiny boli pre mňa prekvapenie. Išla som ich urobiť s tým, že za vyskúšanie...
Tvarohové štoličky
Dobrý recept na miništoly už na vareche je. Keďže sa zvianočnieva neuškodí si pripomenúť túto dobrotku. Recept...
Cviklové carpaccio s broskyňami a mozzarellou
Cviklu uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť , ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na tanieri prekladáme...
Fiadone – cheesecake z Korziky
Už 7. desaťročie „narodeninovský“ deň oslavujem s tortou „ZBLANT“, z našej rodinnej pokladnice. 15....
Letný šalát
tento šalát robievam takmer celé leto, lebo je lahko stravitelný a jeho príprava nezaberie vela času.
Zapečená tekvica s bryndzou a Niva syrom
Výborný receptík, kto má rád tekvičku a syr.
Kačacia pečeň na pikantných marhuliach
Ryby z Dunaja, zverina z malokarpatských lesov, hydina a plody zeme z juhu, k tomu zvyklosti z panských dvorov monarchie a...
Citrusová marmeláda - confiture d´agrumes
Túto výbornú klasickú marmeládu robievam už roky a používam ju na palacinky Suzette, ale aj...
Veľkonočný košík - košisko
TORTIČKA JE KARAMELOVÁ za korpus ďakujem @piglin, lebo som použila korpus so zebrovej torty ... a takisto...
Egrešové metamorfózy - a čo so šupkami?
V minulom recepte Egrešových metamorfóz som Vám opisovala, ako som robila egrešový rôsol. Niektorí si...
Silvestrovská lososová pena
Do misy dáme tvaroh, tavený syr, najemno nasekaného lososa, margarín, kečup, mleté...
Cestoviny s cviklou
Cviklu očistíme a nakrájame na hranolčeky, dáme marinovať na 1 hodinu do štavy z 1 citróna...
Hovädzie na víne
Dnes som v mäsiarstve natrafil na pekný kúsok hovädzieho mäska a spomenul som si na zabudnutú fľašku...
Guláš Cassovia s hovädzinou a hubami
Ostala mi ½ pokrájaných húb. Gulášom nič nepokazím! Spomenul som si na rcp, aký som...