Chlieb fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 2. septembra 2015

Pridávam sem môj ďalší recept na výborný chlebík.

75 minút
príprava
60 minút
na 200-180 °C

Suroviny

650 g
350 g
5-6 dl clažná
42 g
1 ČL
1 PL
2 PL
3 ks uvarené v šupke
2 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si sutoviny

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja miesim v stroji čiže do nádoby na miesenie si nalejem vlažnú vodu, do ktorej dám 1 PL medu a droždie. Premiešam a nechám postáť.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pokiaľ nám droždie začne pracovať, preosejeme si múku do ktorej pridám 2 zarovnané ČL soli a premiešam. Tým ešte múku prevzdušním.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď droždie začne pracovať nasypem do nádoby múku, 2 PL olej, 1 ČL ocot, a 3 stredne veľké postrúhané zemiaky.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Keď mám takto všetko v nádobe začnem miesiť. V stroji miesim asi 10-13 minút.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vymiesené a dáme ho kysnúť prvých 30 minút. Tento postup som už sem pridala ale pre úplnosť tohto receptu sem pridávam celý foto postup.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto prvý krát nakysnuté.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto si premiesime.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dáme znovu na 30 minút nakysnúť. Pripravíme si plech na ktorom budeme piecť chlebík a po 20 minútach kysnutia si zapneme rúru na 200 stupňov a vložíme do nej pripravený plech.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Tu je cesto nakysnuté po druhých 30 minútach.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Teraz musíme pracovať rýchlo. Vyberieme si predhriaty plech a prenesieme naň cesto a vyformujeme si aký chceme mať chlebík. Ja som teraz zvolila podlhovastý.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Dala som ho do rúry. Ale zabudla som ho dva krát nakrojiť nakrojila som ho až v rúre tak mi potom troch viac praskol. Ale na chuti to nič nemení. Pečie sa prvých 15-20 minút na 200 stupňov a potom znížim teplotu na 180 stupňov a pečiem ešte 40 minút. Tu už je upečený a natretý vodou do ktorej som pridala trochu pretlačeného cesnaku. Skúsila som to prvý krát a chutilo nám to.Ale kto cesnak nemusí tak nech si potrie len čistou vodou a zakryje a nechá vychladnúť.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Ešte jedna foto v celku chlebík.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Tu je prekrojený.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Ešte jeden pohľad.

    Chlieb (fotorecept) - obrázok 15

Diskusia k receptu

jozka2
Vo vnutri vyzera velmi jemny.Museli ste si na nom pochutnat.
sonulienka
Ďakujem Vám no veru sme si pochutnali. Na foto aj vidno, že sme nevydržali a ešte bol trochu teplý prišiel vnuk s rodinou a musela som krájať a krájať.... .
wurst
@sonulienka A zas jeden krásny chlebík z Tvojej zbierky, výborný recept na fantastický chlieb! A zas 5*
Vidím, že si nevydržala a krájala ešte horúci, to nič, ani ja by som nevydržal :-)
Ten musel chutiť, aj tento spravím, dakujem za recept.
sonulienka
@eurst ďakujem - ja by som možno asi aj vydržala ale ako som písala prišiel vnuk a nestihla som krájať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia