Foto: sonulienka
Pridávam sem môj ďalší recept na výborný chlebík.
príprava
na 200-180 °C
Postup
-
1
Pripravíme si sutoviny
-
2
Ja miesim v stroji čiže do nádoby na miesenie si nalejem vlažnú vodu, do ktorej dám 1 PL medu a droždie. Premiešam a nechám postáť.
-
3
Pokiaľ nám droždie začne pracovať, preosejeme si múku do ktorej pridám 2 zarovnané ČL soli a premiešam. Tým ešte múku prevzdušním.
-
4
Keď droždie začne pracovať nasypem do nádoby múku, 2 PL olej, 1 ČL ocot, a 3 stredne veľké postrúhané zemiaky.
-
5
Keď mám takto všetko v nádobe začnem miesiť. V stroji miesim asi 10-13 minút.
-
6
Cesto vymiesené a dáme ho kysnúť prvých 30 minút. Tento postup som už sem pridala ale pre úplnosť tohto receptu sem pridávam celý foto postup.
-
7
Cesto prvý krát nakysnuté.
-
8
Cesto si premiesime.
-
9
Dáme znovu na 30 minút nakysnúť. Pripravíme si plech na ktorom budeme piecť chlebík a po 20 minútach kysnutia si zapneme rúru na 200 stupňov a vložíme do nej pripravený plech.
-
10
Tu je cesto nakysnuté po druhých 30 minútach.
-
11
Teraz musíme pracovať rýchlo. Vyberieme si predhriaty plech a prenesieme naň cesto a vyformujeme si aký chceme mať chlebík. Ja som teraz zvolila podlhovastý.
-
12
Dala som ho do rúry. Ale zabudla som ho dva krát nakrojiť nakrojila som ho až v rúre tak mi potom troch viac praskol. Ale na chuti to nič nemení. Pečie sa prvých 15-20 minút na 200 stupňov a potom znížim teplotu na 180 stupňov a pečiem ešte 40 minút. Tu už je upečený a natretý vodou do ktorej som pridala trochu pretlačeného cesnaku. Skúsila som to prvý krát a chutilo nám to.Ale kto cesnak nemusí tak nech si potrie len čistou vodou a zakryje a nechá vychladnúť.
-
13
Ešte jedna foto v celku chlebík.
-
14
Tu je prekrojený.
-
15
Ešte jeden pohľad.
Vidím, že si nevydržala a krájala ešte horúci, to nič, ani ja by som nevydržal :-)
Ten musel chutiť, aj tento spravím, dakujem za recept.