
Strigina jahňacinka
Už 3 mesiace mi jahňacie mäsko "oddychovalo" v mrazničke. Dostala som ho od susedky zo zabíjačky,...

Šalát z jarnej zeleniny s baby mozzarellou
Všetku zeleninu očistíme, obvaríme v osolenej vode. Na panvicu nalejeme extra panenský olivový olej, pridáme...

Vaječná tlačenka
Syr nastrúhame, salámu, uhorky a vajíčka nakrájame na menšie kocky, kapiu nakrájame na menšie...

Grahamovo-ražné celozrnné slimáky
Dnes som upiekla celozrnné slimáky s rôznou posýpkou. Použila som múku celozrnnú ražnú hladkú, grahamovú...

Plnené paradajky
Vhodné ako predjedlo alebo raňajky. Nevedela som, čo mám spraviť ako predjedlo a tak som...

Fondue bourguignonne-Topené burgundské mäso
Potrebujeme set na fondue. Je to liehový varič s podstavcom, nerezová alebo medená hlbšia panvička,...

Cuketové špagety s guacamole krémom
Recept je raw - všetko surové a predsa nádherne jedlé, plné vitamínov, energie

Čoko dezert s krémom zo zeleného čaju
Tento recept som videla v TV. Tento dezert som veľmi, veľmi chcela vyskúšať. Robila...

Bravčová špecialita
-Jednoduchá príprava -výborná chuť -dobre zasýti -dostupné suroviny

Hovädzie na hríboch s bazalkovými pagáčmi
Slivkovy lekvar a paradajka sa tu vzajomne doplnaju a davaju prijemnu chut tomuto jedlu. Recept...

Pajglíky
recept som dostala od manželovej kolegyne, naša rodinka /hlavne deti milujú rožteky plnené plnkami, najradšej makové/...

Tekvicová krupica s rýdzikmi a fazuľkovými luskami
Kus tekvice zabalíme do alobalu a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme cca 50 minút.

Tres Lechces (mliečny koláč)
Veľmi lahodný a rýchly koláč u nás v rodine veľmi obľúbený. Odporúčam ho každému vyskúšať...

Gratinované hrebenatky malé
Niečo ľahké pre zdravú výživu! Mal by som si „šplhnúť“ zvlášť a nežnejšej časti populácie, dúfam,...

Basmati rizoto s cuketou, šampiňónmi a nivou
Rýchle, chutné a zo zdravých surovín :)

Cestoviny so zelenou baby špargľou a krevetami
Keď sa Vám podarí kúpiť krásnu zelenú baby špargľu a v talianskom týždni skvelé chladené taglatelle, ...

Bryndzové gnudi
Zmiešaním surovín uvedených v recepte získame voňavé a vláčne cesto. Z cesta tvarujeme gule s hmotnosťou cca 30...

Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.

Záhradná zmes s grilovanou rybou
Papriku nakrájame na väčšie kocky, šampiňóny na štvrtiny, cherry paradajky na polovice a červenú cibuľu...

Hovädzia špička s chrenom
Gazdinky starého Prešporka vedeli múdro zužitkovať všetko, čo im dávala rieka, záhrady, svahy Malých...

Bylinkové špagety
Tak opravdu nevím, jestli jsem normální. Na stará kolena uvařím vegetariánské jídlo. Jestli je...