
Foto: 3sandra3
Základ receptu pochádza z internetu, no ja som ho trochu zmenila.
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 180 g |
|
| 8 PL vlažná |
|
| 120 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| Krém: | |
| 500 ml |
|
| 2 ks |
|
| 3 PL |
|
| 150 g |
|
| 100 ml |
|
| 200 g |
|
| 180 g |
|
| 120 g |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL |
|
| Čokoládová poleva: | |
| 125 g |
|
| 7 PL |
|
| 7 ČL |
|
Postup
-
1
Cesto: Upečieme si piškótu klasickým spôsobom. Oddelíme vajíčka, žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, olej a nakoniec vyšľahané bielka. Upečieme.
- 2
Krém: Uvaríme si puding z 500 ml mlieka 3 PL kryšt. cukru a 2 bal. kokos. pudingu. Ďalej si zohrejeme 100 ml mlieka, keď je teplé /nevrieť/, pridáme 150 g kokosovej múčky. Zamiešame. Keď je puding trochu vychladnutý, pridáme vymiešané maslo s cukrom, dalej pridáme kokosovú hmotu, ktorú sme si pripravili, vymiešame, pridáme tvaroh, kakaový prášok a citr. šťavu. Natrieme na piškótu.
- 3
Čokoládová poleva: Nad parou si roztopíme ceru, pridáme cukor a kakaový prášok a môžeme aj trochu vody /1 čl/. Nalejeme na krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu