Foto: 3sandra3
Základ receptu pochádza z internetu, no ja som ho trochu zmenila.
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
180 g |
|
8 PL vlažná |
|
120 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 ks |
|
3 PL |
|
150 g |
|
100 ml |
|
200 g |
|
180 g |
|
120 g |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Čokoládová poleva: | |
125 g |
|
7 PL |
|
7 ČL |
|
Postup
-
1
Cesto: Upečieme si piškótu klasickým spôsobom. Oddelíme vajíčka, žĺtky od bielkov. Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme vodu, múku, prášok do pečiva, olej a nakoniec vyšľahané bielka. Upečieme.
- 2
Krém: Uvaríme si puding z 500 ml mlieka 3 PL kryšt. cukru a 2 bal. kokos. pudingu. Ďalej si zohrejeme 100 ml mlieka, keď je teplé /nevrieť/, pridáme 150 g kokosovej múčky. Zamiešame. Keď je puding trochu vychladnutý, pridáme vymiešané maslo s cukrom, dalej pridáme kokosovú hmotu, ktorú sme si pripravili, vymiešame, pridáme tvaroh, kakaový prášok a citr. šťavu. Natrieme na piškótu.
- 3
Čokoládová poleva: Nad parou si roztopíme ceru, pridáme cukor a kakaový prášok a môžeme aj trochu vody /1 čl/. Nalejeme na krém. Necháme stuhnúť v chladničke.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu