Krešenti fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 21. júla 2014

Tieto lahodné sušienky som našla na Coolinarke, ostali mi mleté mandle od výroby mandľového mlieka a upršaný večer lákal vyskúšať niečo nové...

42ks
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

350 g
200 g
150 g
1 ks
2 ks
2 bal.
z 1/2 ks citróna
 štipka
2 PL (koňak)
Zmes na obalenie:
2 ks
150 g
Plnka:
200 g
50 g
2-3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín vymiesime cesto, ktoré necháme asi 1 hodinu v chladničke...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do taniera sa pripravíme bielky a do druhého mleté orechy, ja som ich pomiešala s mandľami, ktoré nám ostali pri výrobe mandľového mlieka...z cesta tvarujeme guličky vo veľkosti vlašského orecha, namočíme ich do bielka a následne obalíme v orechoch...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obalené guličky poukladáme plech vystlaný papierom na pečenie...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pokiaľ sa pečú, pripravíme si plnku. Rozpustíme si bielu čokoládu, vlažnú zmiešame s maslom a pridáme sušené mlieko toľko, aby vznikla pasta...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené sušienky naplníme krémom a zlepíme...chlapskú časť som plnila čokoládou a pre dievčatká som použila sézamovú pastu z medom...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Z dávky vyšlo 42 pospájaných sušienok, opečené orechy na povrchu majú nezameniteľnú chuť... nič by sa nestalo ani keby ste ich neplnili a nezliepali dokopy, chutia aj tak skvelo...teda dúfam, že aj Vám...

    Krešenti (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
@marienka ,keď boli na plechu už obalené, tak som ich trošku popritláčala a tým sa vytvorila rovná plocha...v podstate to po upečení boli také pologuľky, tmavá čokoláda bude úplne skvelá... to bude taká zdravšia verzia :-) ďakujem...

Pridaj komentár k receptu: