
Moja veľkonočná briošková paska
Z uvedených ingrediencií vymiesime cesto. Je dôležite cesto poriadne miesiť aspoň 20 minút. Na to...

Škoricový chlebík
Toto je bezlepková alternatíva zaujímavého "chlebíka", ktorý je sladká chuťovka ku káve či čaju. Pôvodný...

Ananásová torta z jabĺk
Tento recept som čítala v dobrých novinách a prišiel mi byť fakt dobrý. Tým že je...

Maďarský paprikáš
Toto je recept ktory mne najviac chuti. Su viacere varianty. Tato sa podoba na perkelt, no je...

Polievka z údeného mäsa
Údené mäso konzervované soľou a dymom namočíme do vody, aby sa znížil obsah soli. Potom...

Sójové (diétne) hamburgery
Nemá to síce nič s pravými americkými hamburgermi, ktoré sú plnené obrovským hovädzím mäsom a dokonca...

České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom
S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba....

Bretónske galetky na spôsob maki (Galettes façon makis)
Moja bretónska kamarátka v Saint Nazaire je špecialistka na galetky. Je v tom skvelá, ale...

Trená marcipánová bábovka
Na internete som podobný recept nenašla, tak pridávam a snáď Vám bude chutiť. Ak...

Jelení chrbát s paštrnákovým pyré
Jelení chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, opečieme na olivovom oleji z každej strany a dáme do rúry zohriatej...

Cviklová nátierka
Inšpiroval ma @kimlo s bedľovou nátierkou, ktorú som si urobila nedávno. Povedala som si, ...

Ryžové rezance so šampiňónmi
Tento receptík sme s polovičkou vymysleli spoločne. Ja som povedala nápad a on pripravoval. A...

Steak s červenou cibuľou so sladko-kyslou redukciou
steak s prilohou inspirovanou televiziou

Tekvicové cookies
Je sezóna tekvíc, takže skúšam všetko možné.

Kakaovo-kokosový chia puding s kivi-pomarančovým želé
Myslím, že aj na Slovensku sú už chia semienka všeobecne známe a obľúbené. Tak sa...

Kurča na plzenský spôsob
Kurča umyjeme, rozporciujeme a usušíme. Zo všetkých strán opražíme na rozohriatej masti.

Plnený husací krk
Husací krk „vyzlečieme“ z kože tak, aby koža zostala neporušená. Krky uvaríme a mäso oberieme...

Pečené mäso s dusenou červenou šošovicou
Ako uznávam, na "ksicht" nič moc, ale na chuť fajnota. A to ja teda...

Slané sezamové rožky
Tieto slané rohlíky sú výborne s masťou, čo so salámou, alebo aj k šalátom. Sú jemné a...

Sviničný kapor
Mam známeho rybára chodí chytať ryby na vodnú nádrž, neďaleko mňa, ktorá sa volá Svinica....

Muffiny ako americké donutky
Zmiešajte muku, sol, prdopeč a škoricu v jednej miske. V druhej spojte vajce, cukor, mlieko a...

Sladká tvarohová pochúťka
Postup i dekorácia je z mojej hlavy, hodí sa na raňajky, večeru ale i ako...

Fondantová poleva - pravá
Pod názvom FONDANT, alebo fondát sa dnes rozumie každá biela hmota, ktorá sa natrie na...

Bezlepkové odpaľované čokoládové venčeky
Venčeky a veterníky patria k najobľúbenejším zákuskom slovenských cukrární. Ak ste doteraz odolávali odpaľovanému cestu, ...

Morčacie stehno na špalde a kapuste
Morčacie stehno vykostíme, očistíme (je len na vás, či necháte kožu). Cesnak a čili...

Ryžové guľky
Jablká si nastrúhame, pridáme ryžovú múku, ľanové semienka, agáve urobíme cesto z ktorého tvaruje...

Párkové kvietočky
Moje deti si robievali párok v rohlíku. Rozrezali rohlík, natreli horčicou a kečupom, hodili...

Kokosovo-ovsená kaša s opečeným banánom
Kúpila som si novú kuchársku knihu od Lucii Súkenníkovej Moje skvelé jedlo a som ňou nadšená...

Krehký jablkový koláčik
Na jeseň rada pečiem z jabĺk, ale nechcem piecť len jeden druh koláča. Tak som...

Zapekanec s baklažánom a hlivou
Zapečené zemiaky s hlivou, baklažánom, vajíčkami a syrom - jedinečná pochúťka :))