Ovocné Millefuille

Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Ovocné Millefuille
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma

Suroviny

500 g (jahody, maliny, černice, ríbezle)
1/2 balenia
2 PL
5 PL
5 pl - vyšľahaná
150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu.

  2. 2

    Cesto: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a nakrájame na plátky 13 x 6 cm a necháme odstáť v chladničke 15 minút, potom vyberieme a necháme 15 minút pri izbovej teplote. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 210 °C prikryté papierom a zaťažené asi 5 minút. Nádobu odstránime, cesto potrieme sirupom a dopečieme na zlatistú farbu pri tej istej teplote asi 3 minúty.

  3. 3

    Vychladnutý crème fraîche vyšľaháme metličkou a pridáme vyšľahanú smotanu, dreň z vanilkového struku a zľahka zmiešame. Ovocie dôkladne umyjeme a prípadne nakrájame na menšie kusy a premiešame so sirupom. Na tanieri vrstvíme cesto s krémom a ovocím.

Diskusia k receptu

zinnajdha
páči sa mi recept pána Vojtecha Doktora, očakávam teda aj liečivé účinky tohto pekného dezertu.
astheart
Ten krém s créme fraiche se mi líbí. Škoda jen, že si fraiche musím vozit ze západu..... Mám nějaké domácí recepty, ale chuťově to není ono. Možná by se dala použít zakysaná smetana, s takovým krémem, mám na mysli smíchaná se šlehačkou, mám zkušenosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia