Ovocné Millefuille
šéfkuchár spoločnosti Metro, 5. februára 2012
Foto: z knihy Vojto Artz u vás doma
Suroviny
500 g (jahody, maliny, černice, ríbezle) |
|
1/2 balenia |
|
|
|
2 PL |
|
5 PL |
|
5 pl - vyšľahaná |
|
150 ml |
|
|
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu.
- 2
Cesto: Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku 2 mm a nakrájame na plátky 13 x 6 cm a necháme odstáť v chladničke 15 minút, potom vyberieme a necháme 15 minút pri izbovej teplote. Cesto poprepichujeme vidličkou a pečieme na papieri na pečenie pri teplote 210 °C prikryté papierom a zaťažené asi 5 minút. Nádobu odstránime, cesto potrieme sirupom a dopečieme na zlatistú farbu pri tej istej teplote asi 3 minúty.
- 3
Vychladnutý crème fraîche vyšľaháme metličkou a pridáme vyšľahanú smotanu, dreň z vanilkového struku a zľahka zmiešame. Ovocie dôkladne umyjeme a prípadne nakrájame na menšie kusy a premiešame so sirupom. Na tanieri vrstvíme cesto s krémom a ovocím.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu