
Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Lieskovcové makrónky
Ja som sa do makróniek zamilovala - páčia sa mi ako vyzerajú a mám rada koláčiky, ...

Rebarbora cake
Rebarbora je najzdravšia zelenina, je potrebná pre našu krv, mozog a nervy. Jej vysoký...

Plnený baklažán
Jednoduche, velmi chutne jedlo, ktore sa da pripravit vzdy s malymi obmenami :-)

Pizza narýchlo
Narýchlo preto, že som si vymyslela len tak, narýchlo, že si dáme pizzu.

Gaštanová torta bez múky
Úžastná pochúťka, hebké cesto sa rozplýva na jazyku a kto má rád chuť gaštanov, príde...

Hydinová pečeňová paštéta
Príprava je jednoduchá z dostupných surovín so skvelým výsledkom. Pochádza zrejme z Francúzka, nepohrdnú ňou...

Cuketovo-syrové guľky
Cuketu si nastrúhame na jemno, zasolíme a necháme chvíľu postáť, aby pustila šťavu, ktorú zlejeme....

Paradajková kapusta zahustená sladkým zemiakom
Batáty (kumarasy) majú veľké hľuzy a chutia sladkasto. Vo svojej kuchyni ich úspešne využívam už šiesty...

Pour féliciter rezy
Tento zákusok som originál našla v časopise Televízia, pod názvom vianočné rezy, lenže ja som...

Syrové soufflé
Ďalší recept od mojej kamarátky - výbornej kuchárky z našej babskej párty. Souffle môžete robiť z...

Polievka zo špargle s medvedím cesnakom
Špargľa a medvedí cesnak sú pre mňa po zime neodolateľné suroviny, nechala som ich zísť sa...

Tekvicové rizoto s kozím syrom
Tekvicové semienka pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 °C 10 až 15 minút. Tekvicu nakrájame na...

Cviklový šalát s mrkvou a avokádom
Recept na tento salat som videla davnejsie v jednej kucharskej knihe. V povodnom recepte nebolo...

Falošná hubová sviečková
Na masle upražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájané huby, posolíme a restujeme, kým pustia...

Tvarohovo-cibuľový koláč
Slaný koláč na sychravé zimné popoludnia. Inšpirované receptom zo Slovenskej kuchárky, upravený.

Pečené bravčové rebierka
Patrí k mojim obľúbeným. Najradšej ho pripravujem, keď čakám návštevu, vtedy sa pečie väčšie množstvo....

Kde Nič- Tu Nič
Na doske zamiesime husté cesto z cukru, kakaa, vanilky a bielka. Ak je bielok veľký pridáme cukor...

Lečové rezne
Tieto rezne ma naučila moja svokra , ale ja som tam nedala lečo, ale čerstvé rajčiny a...

Hubová polievka
Ak máte radi šampiňóny, tak vyskúšajte túto hustú hubovú polievku so smotanou. Neobanujete.

Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...

Cestoviny s orechami a sušenými paradajkami
Toto je trochu upravený a podľa našej chuti doplnený recept z knihy Martina Pyca Rauscha a zároveň...

Tekvicový prívarok
Tento prívar som sa naučila varit podla knihy:kucharka Ludmily Dankovej. Recept pochadza od dolnozemských slovákov. No časom...

Cannelloni plnené ricottovou plnkou a syrovou omáčkou
Mala som doma z dovolenky cannelloni a keďze sa mi nechcelo hladať ten pravý recept, naplnila...

Fitness pizza
Recept pochadza z jednej stranky zdravych fitness receptov, mam ho od kamarata. Vyskusala som a...

Baklažánovo-hubový stroganov
K tomuto receptu som bol inspirovany receptom varechovej kolegine @afataga http://varecha. pravda. sk/recepty/stroganoff-podla-koko-fotorecept/51464-recept. html Este nieco. V nazve...

Semizotu mezesi
Dusený Portulak s mrkvou a cesnakovým jogurtom... Skvelé predjedlo, alebo príloha ;-P

Vyprážané plnené šampiňóny
Rýchlo a jednoducho . Vždy som šampiňóny len samotné vyprážala skúsila som ich naplniť bryndzou ......